Най-интересните коледни базари по света

Най-интересните коледни базари по света

Празничните дни наближават, а все още ти е трудно да влезеш в коледно настроение? Тук сме приготвили точното нещо за теб. Днес ще си говорим за някои от най-интересните коледни базари по света - къде са те и кои от тях си заслужават да бъдат посетени. Нека да ги разгледаме заедно.

  • Striezelmarkt Christmas Market в Дрезден, Германия

Коледният базар в Дрезден не само е един от най-големите и най-красивите коледни базари в Германия, но почти със сигурност е най-старият в света. Има документи потвърждаващи съществуването му, датиращи от далечната 1434 година.

Днес базарът се намира на Алтмаркт, най-старият площад в града, където някога са се провеждали рицарски турнири. Посетителите му могат да открият над 240 щанда, предлагащи местни продукти, включително и традиционния щолен, както и редица коледни забавления и атракции.

  • Vienna’s Christmas World във Виена, Австрия

Ако трябва да бъдем честни, във Виена няма липса на коледни базари - има поне 12. Но най-големият и най-популярният е точно Vienna’s Christmas World. В него може да откриеш около 150 щанда, на които се продават подаръци, сувенири, играчки, занаятчийски изделия и пр. Предлаганата храна е разнообразна и типично коледна - от щрудели до напитки, обогатени с различни подправки. А една от най-големите атракции е дървото на сърцата - голямо дърво, закичено със светещи сърца, което дава чудесна възможност за снимки.

В този базар можеш да се насладиш и на ледена пързалка под звуците на коледна музика - едно чудесно приключение.

  • Budapest Christmas Fair в Будапеща, Унгария

Будапеща отбелязва празниците с няколко различни коледни базара всяка година, като най-големият от тях е този на площад Vörösmarty. Базарът започва в началото на декември, а в него можеш да се насладиш на занаятчийски изделия, греяно вино и местни хранителни специалитети. Освен всичко това, в този коледен базар можеш да откриеш и страхотна атракция - между 1 и 23 декември екстериорът на сградата Gerbeaud се превръща в огромен адвент календар, като всеки ден се отваря прозорец, разкриващ колко дни остават до Коледа. Кулминацията на адвент календара е страхотно светлинно и музикално шоу - нещо, което определено си заслужава да видиш, ако прекарваш коледата си в Будапеща.

  • Toronto Christmas Market в Торонто, Канада

Да, най-традиционните и популярни коледни базари са в Европа. Но това не означава, че няма достойни съперници и извън стария континент. Пример за това е коледният базар в Торонто, Канада. В него можеш да откриеш лагерен огън, щандове със стоки от местни занаятчии, както и много различни забавни дейности, с които да си прекараш едни чудесни коледни мигове.

  • Winter Village в Bryant Park в Ню Йорк, САЩ

Да посетиш Ню Йорк по време на коледния сезон е нещо истински специално. Забавленията започват още от края на октомври и целият град се обсипва със светлини. Коледният базар Winter Village в Bryant Park е основна част от празненствата в Манхатън. Над 100 малки магазинчета отварят своите врати и всеки посетител може да си закупи традиционни коледни сувенири и храни. Тук също можеш да се насладиш на ледена пързалка - заедно с още стотици други граждани на Ню Йорк.

  • Winterfest в Хонконг, Китай

Често ни се случва да асоциираме Хонконг с цветни светлини, но по време на коледния сезон те са на изцяло ново ниво. Winterfest превръща целият град в магическо място, покрито с празнична украса и лазерни аудиовизуални дисплеи. Всяка вечер посетителите могат да се насладят на светлинно шоу, както и на различни изложби и арт инсталации с участието на местни и световни артисти.

  • Great Dickens Christmas Fair в Сан Франциско, САЩ

Създаден в стила на стария Лондон, Great Dickens Christmas Fair пресъздава викторианската епоха по един особено магически начин. В него ще откриеш изложбени зали, пъбове, театри, чайни и магазини - всички в духа на времената, по модела на които са построени. А ако искаш и да се облечеш по начин, който съответства на тази епоха и да се потопиш изцяло в тази ера, няма проблем - там ще срещнеш много ентусиасти със същата идея.

Хареса ли си дестинация за следващата Коледа? Ако да, пожелаваме ти да имаш честта да я посетиш възможно най-скоро. А ако имаш нужда от малко финансова подкрепа за това бъдещо пътешествие, не забравяй да се обърнеш към Credissimo - ние винаги сме насеща.

 

 



Обратно към всички

Прочети още