Най-очакваните сериали за 2023 година

Най-очакваните сериали за 2023 година

Новата 2023 година вече е тук, а с нея идват и много очаквания. Може би и ти можеш да се похвалиш с редицата такива - повишения, ваканции, нови проекти и какво ли още не. Но сред тях се крие и най-любимото на всеки заклет филмов любител - стартът на редица нови сериали. Тази година има да ни предложи много от тях - от такива, които очакваме от години, до други, които се завръщат с пореден сезон. Кои са някои от тях? Ще ти разкажем в тази статия!

 

  • “The Last of Us”
     

Къде: HBO

Кога: 16 януари

Сезон: 1

 

Адаптация на популярна игра в сериал? Не винаги е добра идея - толкова много неща могат да се объркат! Все пак историята вече има верни фенове, които ще следят внимателно за всяка грешка и нередност и ще имат определени очаквания, които трябва да се покрият. Но ето, че екипът на “The Last of Us” е готов да поеме този риск и нещата изглеждат обещаващи.

В главните роли влизат Педро Паскал и Бела Рамзи, вече познати на аудиторията от “Игра на тронове”. Те ще ни потопят в атмосферата на един свят, който се бори с последиците на зомби апокалипсис. Джоел е нает да изведе нелегално 14-годишно момиче на име Ели от строга карантинна зона и да я остави невредима на група хора. Това, което започва като малка странична работа, скоро се превръща в брутално, сърцераздирателно пътуване, в което се налага двамата да прекосят цялата територия на САЩ, и да се научат да се доверяват един на друг, за да могат да оцелеят.

 

  • “Agatha: Coven of Chaos”

 

Къде: Disney+

Кога: Зима 2023 г.

Сезон: 1

 

Както с повечето проекти на “Marvel” и за този все още се знае твърде малко. Едно е сигурно - решението да създадат сериал, който следва приключенията на Агата Харкнес, е било повече от лесно.

“Agatha: Coven of Chaos” е spinoff сериал на “WandaVision”, сериал, който през 2021 година завладя сърцата на милиони фенове по света. Сега ще имаме шансът да се потопим в неговия свят още веднъж, този път следвайки приключенията на любимия на мнозина страничен герой - Агата Харкнес. Очаква се шоуто да представи още няколко магьосници от кинематографичната вселена на “Marvel”, а феновете просто тръпнат в нетърпение да разберат кои са.

Мистерията около сюжета, с който ще се сблъска непредвидимата Агата, предстои да бъде разкрита, но за разбереш каква е, ще трябва да почакаш поне до зимата на тази година. Знаем, че чакането е доста, но ако се водим по успеха, който пожъна “WandaVision”, със сигурност ще си заслужава.

 

  • “That 90s show”

 

Къде: Netflix

Кога: 19 януари 2023 г.

Сезон: 1

 

Може би през годините са ти попадали епизоди на “Това шоу от 70-те”, сигурно са те разсмивали, възможно е дори и до ден днешен да ги гледаш редовно. Истината е, че този ситком остана в историята като един от най-успешните и култови произведения на жанра. От него тръгнаха и световни звезди като Аштън Кътчър, Мила Кунис и Лора Препон, които до ден днешен владеят редица холивудски продукции.

А какво по-прекрасно може да случи на един успешен сериал цели 17 години след края му? Завръщането му на екран, разбира се! Е, не съвсем…

В списъка ни с дългоочаквани сериали за 2023 година намира място още един spinoff. “That 90s show” следва живота на Леа - дъщерята на Дона (Лора Препон) и Ерик (Тофър Грейс). Леа се завръща в къщата на баба си и дядо си, в чието мазе години наред нейните родители и техните приятели създават хаос след хаос. Тя бързо намира своя собствена приятелска групичка и започва да се учи да навигира юношеството си под зоркия поглед на Кити (Дебра Джо Ръп) и Ред (Къртууд Смит). Историята обещава да бъде смешна, динамична и, разбира се, носталгична - не само за ерата на 90-те, но и за сериал, който я предшества.

 

  • “You”

Къде: Netflix

Кога: 9 февруари

Сезон: 4

 

Време е да си поговорим и за сериали, които очакваме да ни дадат нов сезон през 2023 година. Да започнем с “You”, който е един от най-популярните сериали на Netflix.

За последния сезон на сериала, любимият на мнозина  любител на книгите и сериен преследвач, Джо Голдбърг (Пен Баджли), стъпва на чужда земя. След като сезон 3 завърши точно в негов стил (убийство), а Джо избяга в Париж с надеждата да намери нещастния обект на неговите чувства Мариен, той отново е готов за нови и недотам безопасни приключения. Сезон 4 се развива в Лондон, където Джо започва да се представя като професор Джонатан Мур, а студентите му дори и не подозират с кого си имат работа.

Какво ще се случи във финалния сезон и дали Джо най-сетне ще си намери майстора - предстои да разберем.

 

 

  • “The Mandalorian”

Къде: Disney+

Кога: 1 март

Сезон: 3

 

„The Mandalorian“ на Джон Фавро най-накрая се завръща! Последният цял сезон на “The Mandalorian“ приключи през декември 2020 г., което изглежда твърде отдавна в очите на отдадените фенове на сериала.

Но ето, че настъпи и времето отново да се насладим на приключенията на известния мандалорски ловец на глави. В ролята на главния герой отново се превъплъщава Педро Паскал, който тази зима ще имаме удоволствието да гледаме и в “The Last of Us”. Детайлите около сюжета на новия сезон все още са неясни, но фен теориите не спират да валят. Зрителите могат да очакват да видят много повече от героя на Педро Паскал и Грогу, както и от Бо-Катан Крайз, предвид важната роля, която започва да играе тя.

Как всъщност ще се развие историята може да научиш на 1-ви март, когато ще се излъчи и първият епизод от новия сезон на сериала. Не го пропускай!

 

Това бяха само 5 от сериалите, на които предстои да се насладим през тази година! Надяваме се да сме отразили твоите любимци или да сме ти дали някои нови идеи, с които да релаксираш през идните месеци. А когато е време да действаш и реализираш планове, Credissimo винаги ще те подкрепи за всяко твое начинание.

 

 

 



Обратно към всички

Прочети още