Прекрасни места за почивка през септември

Прекрасни места за почивка през септември

Зимата е сезон за ски и сноуборд, лятото за море, пролетта и есента обаче са тези, които в най-голяма степен разкриват красотата на заобикалящия ни свят. Сезоните на разходките. Няма по-красиви гледки от нежните, свежо зелени цветове през пролетта и червено-жълтото на есента. Те придават очарователен вид на всичко заобикалящо. Ето и няколко добри идеи за вдъхновяващи разходки през предстоящата есен:

Възрожденските градчета

Не сте ходили в Копривщица или Боженци? Това е моментът да поправите тази грешка. Едни от най-прекрасните и все още сравнително запазени от твърде много ново строителство места в страната са малките възрожденски градчета. Особено очарователни са през есента. Все още сравнително топлото време се смесва с аромата на вече запалени камини. Топли есенно – планински цветове, дружелюбни хора и най-наситените исторически обиколки, които можете да направите за кратко време. Макар че няма да ви стигне, ще искате да се връщате отново и отново, гарантирано.

Планина

Рилски езера

Кога за последно сте били на хижа? Не планинско хотелче, а истинска хижа. Малко по-неудобно е, макар че много от тях вече се доближават по условия до хотел. Уютът и усещането за близост с хижарите и други посетители обаче са незаменими. А през есента планината е като филм за природните обрати по Нешънъл Джиографик. Независимо дали на обед грее слънце, а следобед вали или обратното, това е най-неземното преживяване, което ще ви достави усещане за близко приятелство с облаците. За щастие сте в България и имате избор от най-невероятни природни феномени. Коя планина не сте посещавали? 

СПА дестинация

Спа комплекс Катарино, Разлог

Да, става въпрос за онези места с минерални басейни, услуги като масажи, сауна, парна баня, които са подходящи за всичко – от уединено отпускане, до приятна семейна почивка (о да, дори с деца). Доскоро беше донякъде синоним на лукс, но ако се огледате има много идеи за почивка на съвсем прилични цени. Те са предложение за истинско спокойствие и отпускане, съчетани с лечебните свойства на минералната вода. Прегледайте опциите за Костенец, Хасковски Бани, Огняново. Или ако предпочитате по-градско преживяване търсете места като Хисаря, Сапарева баня, Велинград, Девин. Всъщност изборът е голям – в България има над 200 минерални извора. Какво богатство!

 

Изпрати CV

 

Опознай България…

… за да я обикнеш! Какво ще кажете за обиколка на няколко места? Или за посещение на по-големи градове, които не сте виждали или само сте минавали от там за малко, може би отдавна? Така може да съчетаете разходка и почивка с градски забавления. Или просто да се насладите на непознатото под носа ви. Знаете ли колко вълшебен е Пловдив? Какво спокойствие е по това време във Варна и Бургас? Хвърляли ли сте поглед през невероятната архитектура на Русе към Дунав и отсрещна Румъния? А били ли сте във Велико Търново, Смолян, Асеновград, Ловеч, Гоце Делчев? Невероятно е!

Започни сега!

Да, няма как да се види всичко наведнъж за два-три дни, дори за две три години. Но винаги се започва отнякъде. Ако планирате добре тези малки почивки, тези „отскоци“, скоро ще сте вдъхновени само при мисълта за следващата разходка и почивка. Местата и преживяванията, които ще помните, за които ще разказвате и които ще останат не просто в ума и спомените, но и в сърцето ви. Парите ли? Да, това е фактор. Ако вече нямате търпение и дори имате добра идея, къде ще е първата екскурзия тази есен, още следващия уикенд – има и решение: бърз кредит онлайн. А после планирайте така, че винаги в бюджета да имате перо за вдъхновяваща разходка. Когато няма, пак не се отказвайте, ние сме насреща. 



Обратно към всички

Прочети още