close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Прекрасни места за почивка през септември

от Credissimo България | 20.09.2016

Прекрасни места за почивка през септември

Зимата е сезон за ски и сноуборд, лятото за море, пролетта и есента обаче са тези, които в най-голяма степен разкриват красотата на заобикалящия ни свят. Сезоните на разходките. Няма по-красиви гледки от нежните, свежо зелени цветове през пролетта и червено-жълтото на есента. Те придават очарователен вид на всичко заобикалящо. Ето и няколко добри идеи за вдъхновяващи разходки през предстоящата есен:

Възрожденските градчета

Не сте ходили в Копривщица или Боженци? Това е моментът да поправите тази грешка. Едни от най-прекрасните и все още сравнително запазени от твърде много ново строителство места в страната са малките възрожденски градчета. Особено очарователни са през есента. Все още сравнително топлото време се смесва с аромата на вече запалени камини. Топли есенно – планински цветове, дружелюбни хора и най-наситените исторически обиколки, които можете да направите за кратко време. Макар че няма да ви стигне, ще искате да се връщате отново и отново, гарантирано.

Планина

Рилски езера

Кога за последно сте били на хижа? Не планинско хотелче, а истинска хижа. Малко по-неудобно е, макар че много от тях вече се доближават по условия до хотел. Уютът и усещането за близост с хижарите и други посетители обаче са незаменими. А през есента планината е като филм за природните обрати по Нешънъл Джиографик. Независимо дали на обед грее слънце, а следобед вали или обратното, това е най-неземното преживяване, което ще ви достави усещане за близко приятелство с облаците. За щастие сте в България и имате избор от най-невероятни природни феномени. Коя планина не сте посещавали? 

СПА дестинация

Спа комплекс Катарино, Разлог

Да, става въпрос за онези места с минерални басейни, услуги като масажи, сауна, парна баня, които са подходящи за всичко – от уединено отпускане, до приятна семейна почивка (о да, дори с деца). Доскоро беше донякъде синоним на лукс, но ако се огледате има много идеи за почивка на съвсем прилични цени. Те са предложение за истинско спокойствие и отпускане, съчетани с лечебните свойства на минералната вода. Прегледайте опциите за Костенец, Хасковски Бани, Огняново. Или ако предпочитате по-градско преживяване търсете места като Хисаря, Сапарева баня, Велинград, Девин. Всъщност изборът е голям – в България има над 200 минерални извора. Какво богатство!

 

Изпрати CV

 

Опознай България…

… за да я обикнеш! Какво ще кажете за обиколка на няколко места? Или за посещение на по-големи градове, които не сте виждали или само сте минавали от там за малко, може би отдавна? Така може да съчетаете разходка и почивка с градски забавления. Или просто да се насладите на непознатото под носа ви. Знаете ли колко вълшебен е Пловдив? Какво спокойствие е по това време във Варна и Бургас? Хвърляли ли сте поглед през невероятната архитектура на Русе към Дунав и отсрещна Румъния? А били ли сте във Велико Търново, Смолян, Асеновград, Ловеч, Гоце Делчев? Невероятно е!

Започни сега!

Да, няма как да се види всичко наведнъж за два-три дни, дори за две три години. Но винаги се започва отнякъде. Ако планирате добре тези малки почивки, тези „отскоци“, скоро ще сте вдъхновени само при мисълта за следващата разходка и почивка. Местата и преживяванията, които ще помните, за които ще разказвате и които ще останат не просто в ума и спомените, но и в сърцето ви. Парите ли? Да, това е фактор. Ако вече нямате търпение и дори имате добра идея, къде ще е първата екскурзия тази есен, още следващия уикенд – има и решение: бърз кредит онлайн. А после планирайте така, че винаги в бюджета да имате перо за вдъхновяваща разходка. Когато няма, пак не се отказвайте, ние сме насреща. 

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.