close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Трябва ви кредит, за да покриете сметките за ток и парно?

от Credissimo България | 11.10.2016

Трябва ви кредит, за да покриете сметките за ток и парно?

Есента дойде...

Всяка година поне по два пъти биваме бомбардирани с новини за евентуално увеличение на цените на комуналните услуги. Дали ще бъде тази на тока, или тази на природния газ – основен компонент в ценообразуването при парното и топлата вода. Ето че отново е есен и разходите за битови услуги ще стават по-високи и заради сезона. А може да влачите и предишни задължения заради разходите по лятната почивка?

Как да платим сметките си за ток и парно най-бързо

Справянето с месечните разходи за дома е възможно, но са необходими няколко компонента като самодисциплина и съобразителност. Съществуват включително варианти за намаляването им. Преди това обаче е хубаво да се отървете от натрупани дългове към дружествата, за да започнете начисто. Ако имате затруднения с тази точка, може да прибегнете до разсрочено плащане, стига да е възможно. Друга опция е да теглите бърз кредит. По този начин може да изчистите задълженията накуп и после да погасявате само един дълг, а не няколко. Удобна е също опцията Credissimo до заплата – в случаите, когато плащането не търпи отлагане, а има още време до получаването на месечния ви доход. Продуктът на Credissimo е с 0% лихва за всеки първи и седми кредит до заплата, върнат в гратисен период.

Сметките за ток

След това пристъпете и към действия, с които размерът на сметките ви да не скача всеки месец до тавана. Според последните данни от енергийната комисия най-честите оплаквания са именно за високи сметки за ток. Проверете например дали електромерът ви работи правилно. Впрочем ако имате съмнения за услугата можете да се обърнете към Комисията за енергийно и водно регулиране. Това важи и в случаите, когато услугата във вашето населено място е некачествена. Другата възможност е да се обърнете към самото дружество доставчик.

Полезни ресурси:

Най-добрият начин за спестяване от ток и парно си остава

санирането.

Това не е по джоба на всеки, но ако имате възможност, по-добре направете вложение в изолирането на дома. То ще ви се изплати.

Друг чудесен, но по някаква причина не особено популярен метод е

изключването на уредите от контактите.

Правете го винаги по време на по-продължително отсъствие от дома, дръжте изключени и уредите, които ползвате сравнително рядко.

Важно! Дори когато не работят, те консумират електроенергия, ако са включени в мрежата.

Винаги, когато купувате техника, обръщайте внимание на енергийния клас. По-икономичните са по-скъпи, но това също е инвестиция в по-малки сметки. Не забравяйте и за нощната тарифа. Прости правила, като пускането на пералня или включването на бойлера след 11 часа вечерта могат да ви спестят средства.

И не на последно място –

сменете крушките у дома с енергоспестяващи.

Значително по-скъпи са от обикновените, са също и с много по-дълъг живот и по-малък разход на енергия.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.