5 от най-добрите коледни албуми

5 от най-добрите коледни албуми

Празниците наближават и едно е ясно - дори да не си й фен, тя пристига заедно с тях: нейно величество коледната музика. Чуваш я от радиото, в магазина, в мола, ами, просто навсякъде! И това нямаше да бъде чак такъв проблем, ако не се въртяха едни и същи песнички отново и отново до втръсване. А коледната музика може да бъде толкова разнообразна и красива!

Ето защо сме ти подготвили списък с някои от най-добрите коледни албуми на всички времена. Разбира се, наясно сме, че вкусът на всеки е различен, така че не приемай предложенията ни за закон. Гледай на тях като възможност да разнообразиш коледния си плейлист с нещо ново или да преоткриеш нещо забравено. Ето кои са те:

 

Elvis’ Christmas Album (1957 г.) - Елвис Пресли

 

Фен ли си на Елвис Пресли? Тогава дори не си и помисляй да пропускаш коледния му албум! Рокендрол звук с коледно настоение, какво по-хубаво от това?

Албумът излиза през далечната 1957 г. и до ден днешен остава най-продаваният албум с коледна музика на всички времена. Съдържа 12 песни, които завземат класацията на Billboard за цели 4 седмици, а към днешна дата той е със статус на трикратно платинен.

 

Wrapped in Red (2013 г.) - Кели Кларксън

 

Иска ти се да послушаш нещо малко по-различно от установените класики? Е, тогава “Wrapped in Red” от Кели Кларксън е твоят албум. В него, освен кавъри на познати песни като “Baby, it’s cold outside” и “Silent night”, ще откриеш и 5 авторски парчета. А всеки запознат с творчеството и певческите умения на Кели, знае, че тя определено знае как да повдигне настроението. За това говорят и статистиките - “Wrapped in Red” стана най-продаваният празничен албум за 2013 г. и продължава да се слуша и днес.

 

Christmas is here (2018 г.) - Pentatonix

 

В последните години акапелната група Pentatonix постепенно се превърна в един съвременен символ на коледната музика. Издавайки албум след албум, посветен на празника, те вече стоят редом със знаменити артисти на коледния дух като Марая Кери и Майкъл Бубле.

А какво прави албума им  “Christmas is here” по-добър от другите? Ето какво - той е малко по-разнообразен и има поп звучене, което печели сърцата на много по-широка публика. Дай му шанс и ти, може пък да ти хареса!

 

A Charlie Brown Christmas (1965 г.) - Vince Guaraldi Trio

 

Време е да си поговорим и за още една абсолютна класика сред коледните албуми - “A Charlie Brown Christmas”. Появил се за пръв път на бял свят през 1965 г. като саундтрак на коледния филм със същото име, албумът продължава да катери празничните класации всяка година. Той включва кавъри на песни като „O Christmas Tree“, както и оригинални творби на джаз пианиста Винс Гуаралди. Ако харесваш джаз и усилено си търсиш повече подобна музика за коледно настроение, това е твоят албум.

 

Merry Christmas (1994 г.)  - Марая Кери

 

Да, знаем какво ще кажеш - трудно ще слушаш по собствено желание песен, която така или иначе те преследва навсякъде. Но ако оставим “All I want for Christmas is you” настрана, албумът наистина има причина да бъде такава абсолютна класика. Съдържа както кавъри, така и оригинални парчета, които по нищо не им отстъпват. Гласът на Марая е недостижим, а настроението, което носи албумът, е 10 / 10. Няма причина да го отбягваш за дълго този празничен сезон!

 

Хареса ли си нещо коледно и уютно за слушане? Ще се радваме, ако е така - все пак коледната музика създава точната атмосфера за избор и поръчка на подаръци. А ако плановете ти да зарадваш семейство и приятели със страхотни изненади са доста грандиозни, не се притеснявай! Credissimo е насреща!



Обратно към всички

Прочети още