7 нестандартни преживявания, които можете да си подарите

Loyal Travel

7 нестандартни преживявания, които можете да си подарите

За да ви докажем колко безграничен може да бъде човешкият устрем към нестандартното, ще ви предложим цели 7 нетипични преживявания, които можете да си подарите. Те със сигурност ще повишат адреналина и настроението ви и ще задоволят огромното ви желание да разнообразите скучното ежедневие.

 

Отдайте се на нетрадиционни СПА процедури

Ако първата ви представа за релаксиращи СПА процедури, свързвате с отпускащ тайландски масаж, престой в сауна или отдих край басейна, то тогава пригответе се да бъдете изненадани от следващото ни предложение! СПА центровете, за които ще ви разкажем далеч не са толкова обикновени, а процедурите, които ще получите там, навярно ще помните цял живот!


Една от най-екзотичните дестинации за СПА, предпочитана от над 400 000 посетители годишно, е „Синята лагуна“ в Исландия. Нетрадиционното идва от изцяло натуралния произход на сладководния басейн, образуван от сблъсъка на евразийски и американски тектонични плочи. Резултатът е наличието на наистина уникални свойства на водата, извираща от дълбините на земята!
9 милиона литра геотермална морска вода с температура от 37-40 °C очакват посетителите на центъра, които с помощта на натурални водорасли и маска за лице могат да се отдадат на пълен релакс край сините води на лагуната.

синята лагуна в Исландия
Малдивите пък от своя страна, използват невероятната красота на кораловите рифове, за да пренесат СПА изживяването на още по-високо ниво! „The Lime SPA” може спокойно да се похвали с прозвището „първият подводен СПА център в света“, защото уникалните му зали за релакс се намират именно под необятните води на Индийския океан. Там, в компанията на живописни морски обитатели, обагрени в разноцветни шарки, посетителите на центъра могат да разберат истинския замисъл, криещ се зад думата „почивка“.
И това не е всичко! В северната част на Израел срещу скромната сума от 70 долара ви очаква отпускащ масаж със… змии! Да, имаме предвид тези големи, покрити с люспи влечуги, които ще релаксират сетивата ви с нежните им, плавни движения. Не се притеснявайте, съмняваме се да използват отровни змии, но за да сте по-спокойни, прибегнете към този СПА център само ако нямате страх от пълзящите твари.

 

Пренощувайте в небето

Струва ви се невероятна възможността да пренощувате на метри от земята? Не, не ви говорим за разпъването на хамак в задния двор на вилата ви, а за използването на едно от най-новите и луксозни предложения на хотелите – нощувка в самолет!
Дори и идеята да ви се струва първоначално доста нетрадиционна, ще побързаме да ви разкажем, че този тип услуги се предлагат от поне десетилетие насам и са изключително популярни сред авантюристите.

хотел-самолет в Коста Рика
В Коста Рика например, имате уникалната възможност да избирате измежду обикновена стая в хижа и спалня във фюзелаж от 727, грижовно разположен на 50 метра над земята. Към самолета има пристройка – веранда, от която се открива удивителна гледка към тропическите гори. 
Ако пък приключението в джунглата не е по вашите стандарти, можете спокойно да се насочите към Холандия. Там ви очаква далеч по-модерната версия на хотел-самолет. В него удобствата като джакузи, климатик, плазмен телевизор и  пълен мини бар са напълно в реда на нещата. Цените на нощувка в нетрадиционния хотел са около 330 долара на вечер.

 

Обядвайте под водопад

Опитвайки се да ви докажем, че храната не е просто храна, когато е консумирана на нетрадиционно място, ще ви разкажем за един необичаен ресторант, който можете да посетите.
Мястото се намира във Филипините и носи приятното име „Вила Ескудеро“. Хотелският комплекс предоставя на клиентите си редица луксозни стаи и множество възможности за забавление.

ресторант под водопад във Филипините
Нетипичното в него обаче идва когато традиционната местна храна се поднася на гостите в подножието на истински водопад. Масите, оградени в зелени тревисти растения, са препълнени с разнообразни ястия, от които посетителите да избират. 
За да си обрисувате картината на чувството да обядвате в това заведение си представете как насред лятната горещина сте потопили крака в хладка вода и леки капки галят лицето ви.

 

Дегустирайте вино в пещера, скрита под самолетна писта

Под пистата на международното летище Дубровник в действителност е сгушена изящна пещера. Уникалното преживяване, което ви очаква там включва сталактити, сталагмити и естествено охладена винарска изба, пълна със страхотни хърватски вина!
Ако сте любители на виното и искате да се насладите на една нетрадиционна дегустация, то тази пещера е правилното място за вас! Можете да сте сигурни, че качественото пиво, което ви очаква там, ще ви бъде поднесено от добре обучени специалисти.

дегустация на вино в пещера
Коридорите на огромното помещение са пригодени и оформени като барове, обсипани с вина. Гостите имат възможността да обиколят модерната пещера, по удобни, извити пътеки. 
Ако дегустаторите харесат някое от опитаните вина, могат спокойно да си закупят бутилка за в къщи от фирмения магазин на “Skycellar”.

 

Полетете с балон

Колкото и пъти да сме наблюдавали вълнуващите полети с балон по време на приключенските филми, излъчвани на големия екран, рядко някой от нас се замисля - какво всъщност ще бъде усещането от същинския полет? За да спрете да гадаете и да усетите сами какво е чувството да се намирате в подобен летателен апарат, следващото преживяване, което ще ви препоръчаме е именно полета с балон.
Срещу 120-180 евро за едно въздушно пътуване ще имате възможност да се издигнете с топловъздушен балон в небето над Кападокия. Прелитайки над местните сгради, отличаващи се с характерната за Турция архитектура, ще се издигнете над уникалните скални образувания и ще видите местността като на длан!

живописна гледка с балони над Кападокия
Живописният пейзаж, който ще се открие пред погледа ви по време на пътуването, определено ще ви убеди, че изживяването наистина си е заслужавало!
Ако пък искате да зарадвате любим човек и да се издигнете високо в небесата още сега, можете спокойно да го направите, както в столицата, така и в цяла България. У нас цената достига до около 300 лева, а природните забележителности, които могат да бъдат интересни за разглеждане са Рилските езера, шуменското плато и Белоградчишките скали.

 

Вечеряйте на хеликоптерна площадка

Със следващото нестандартно преживяване, което ще ви предложим, ще ви издигнем на цели 255 метра над Абу Даби, за да се насладите на една незабравима вечеря. 
Луксозната услуга „Helipad Sunset Supper“ се предлага от петзвездния хотел Сейнт Реджис на цена от около 110 долара. Двадесетте гости на събитието имат възможността да се насладят на първокласен хайвер, пресни стриди и вкусни хапки.

вечеря на площадка за хеликоптери
Освен великолепната храна и качествения алкохол, които икономът на събитието ще им представи, посетителите ще имат възможност да се насладят и на незабравимата гледка.
Накратко уникалната атмосфера на вечерята включва популярни кулинарни готвачи, изискан обслужващ персонал, джаз музика, звучаща от професионални саксофонисти и удивителния залез над Абу Даби!

 

Наемете Лихтенщайн

Оставайки, разбира се, най-скъпото и най-нетрадиционното преживяване за накрая, ще ви представим възможността да наемете Лихтенщайн! Да, правилно прочетохте – стига да имате желание да притежавате своя собствена държава, можете да наемете цялата страна за скромната сума от 70 000 долара на вечер!
Не си мислете обаче, че наемането на княжество Лихтенщайн е формалност, която единствено цели да ви вземе парите! Срещу тази цена ще получите собствена валута, персонализирани пътни знаци, възможност за настаняване на 150 души и какво ли още не!

замък под наем в Лихтенщайн
При пристигането си ще получите „ключа“ за страната, след което ще бъдете поканен на дегустация на вино в имението на държавния глава - принц Ханс-Адам II. Ще имате възможност да опитате спускане с шейни, ски-бягане, сноуборд и преходи със снегоходки за опознаването на живописния пейзаж. На вас ще бъде посветено шоу с фойерверки и карета, теглена от коне, преминаваща през столицата Вадуц.
Срещу допълнително заплащане ще бъде организирано и грандиозно средновековно шествие, с което местните ще ви посрещнат в новите ви владения. В парада, организиран във ваша чест, са включени традиционни за страната символи и обичаи. 
Сигурни сме, че можете да се натъкнете и на далеч по-нестандартни и екстремни предложения, така че ако търсите преживяване, с което да повишите адреналина си, добре е да знаете, че възможностите ви далеч не се изчерпват с плаж, слънце и море…



Обратно към всички

Прочети още