Бърз кредит за разпродажби и last minute оферти за почивки

Бърз кредит за разпродажби и last minute оферти за почивки

Всичко за изгодното купуване на last minute оферти за почивки и самолетни билети, разпродажби и промоции, концерти и събития

Случвало ли се е да купите нещо, а две седмици по-късно да го видите с доста сериозно намаление и да ви хване яд? Малко е вероятно да не сте правили подобна покупка. А в обратния случай – да видите нещо намалено, да го вземете само защото е изгодно и после пак да ви е яд? Сигурно. Всеки се е сдобивал с нещо непотребно само защото е на страхотна цена.

В различните видове намаления и промоции съвсем естествено има психологически трикове, които често могат да ви накарат да купите без реална необходимост. В същото време обаче, ако познавате добре системата на действие на търговците, може да се нагодите към нея, така че да работи във ваша полза. И така хем ще пазарувате разумно, хем може да спестявате стотици и повече левове всяка година.

Дори моментът на чаканата отстъпка да не съвпадне с финансово най-добрия момент за вас, пак не е добре да я изпускате, ако сте сигурни в необходимостта от покупката. Още повече, когато може да изтеглите кредит и той да е с 0% лихва при това сега за период от 30 дни.

Ето и подробен наръчник с най-подходящите моменти за пазаруване и тяхната закономерност:
 

Пътувай изгодно

Туристическите пакети естествено са най-евтини извън сезон, когато става дума за дестинация, която се влияе от времето. Тук обаче няма да говорим за море през зимата. Най-общо има два вида туристически оферти, от които може да се възползвате на ниски цени: ранните записвания (Early Bookings) и резервация в последния момент (Last Minute).

Ранните записвания се правят няколко месеца до година преди пътуването. Туристическите компании и хотелите ги пускат с отстъпка, за да могат да се ориентират в прогнозите си за сезона и естествено да запълнят част от базата. Тези оферти са подходящи, ако знаете със сигурност, че примерно 8 месеца по-късно ще имате възможност да отидете на почивка. В България тази практика навлезе от скоро, но често има немалка доза неизвестни, които ни пречат да планираме толкова напред. Включително, ако се опитваме да се организираме с приятели, които също не са сигурни.

След като мине периодът на ранните записвания, цените се вдигат и ако искате да почивате изгодно, това не е най-подходящият момент за резервации.

Last Minute офертите от своя страна са ясни и от самото си име: Резервации в последния момент. Този последен момент може да варира от месец преди пътуването, та до ден преди това. Рискованото в този план е, че не винаги можеш да стегнеш багажа и да си освободиш почивни дни от днес за утре. Има един трик обаче, с който може да „планирате“ и без напрежение. Просто си набележете някоя или няколко оферти и дебнете, кога туристическата и самолетната компания или пък набелязаният хотел ще пуснат промоцията. Рискът тук е, че ако всичко се запълни, може да изпуснете приключението. В повечето случаи обаче такава разпродажба на резервации се случва.

Обикновено, тези видове оферти и намаленията им са съвсем реални, но все пак четете внимателно предложенията, дали фирмите не са решили да спестят някое удобство, което иначе би трябвало да е налично.
 

Пазарувай на сметка

Че магазините правят разпродажби не е новина. Забелязали ли сте обаче, че и тук има закономерности. Една част може да сте открили и сами.

В края на зимата е най-изгодно да си купиш ботуши, а в края на лятото – бански, това всеки го знае. Както и че на Коледа и Черен петък почти всичко е намалено, около Свети Валентин и 8 март е възходът на цветята, бижутата и всякакви романтични предложения, а в началото на септември настава бум в отстъпките за учебни материали и пособия, и детски облекла.
 

Ето още няколко трика от кухнята на търговците:

Не чакайте края на сезона, зимните разпродажби започват още от януари – февруари, а летните още от юли – август. Ако не сте вманиачени в модните тенденции, спокойно може да обмените гардероба си за следващата зима или лято.
Оставете пазаруването на спортна екипировка за пролетта. Намаленията тогава са съвсем естествени – всеки започва да мисли за фигурата си през лятото и на плажа. По това време най-често има и отстъпки за артикули, свързани с пътувания и туризъм.
Във всеки магазин периодично се прави „разчистване“ на залежали стоки от всякакъв характер. Това важи с особена сила за техниката. Когато си набележите уред, който държите да си купите, най-добре го добавете в „любими“ или т.нар. Wish List на сайта на търговеца и дебнете. Във всички случаи ще попадне, все някога, сред разпродажбите. А да спестиш от по-скъпа покупка винаги има смисъл.
 

За по-добър социален живот

Иска ви се по-често да ходите на концерти и събития? При такива мероприятия в повечето случаи важат правилата като при почивките – билетите са най-евтини в момента на пускането им в продажба и непосредствено преди събитието. И все пак по-добре тук е да заложите на ранните продажби (може да ги срещнете и като Early Birds билети и резервации). Причината е, че когато става въпрос за популярни изпълнители или лектори е напълно възможно да не остане свободно място за последния момент.

Не пропускайте живота, заради недобро разпределение на средствата и се възползвайте от промоционалните възможности по правилния за портфейла си начин. За да сте сигурни, че няма да изпуснете мечтаната оферта – Credissimo е насреща с потребителски кредит до 2 500 лв. за период до 2 години или до 600 лв. без лихва и с едномесечен гратисен период. При това го получавате за минути – наистина бързо, ако гоните срок на промоция. 



Обратно към всички

Прочети още