close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Бърз кредит за разпродажби и last minute оферти за почивки

от Силвия Пенчева | 20.03.2017

Бърз кредит за разпродажби и last minute оферти за почивки

Всичко за изгодното купуване на last minute оферти за почивки и самолетни билети, разпродажби и промоции, концерти и събития

Случвало ли се е да купите нещо, а две седмици по-късно да го видите с доста сериозно намаление и да ви хване яд? Малко е вероятно да не сте правили подобна покупка. А в обратния случай – да видите нещо намалено, да го вземете само защото е изгодно и после пак да ви е яд? Сигурно. Всеки се е сдобивал с нещо непотребно само защото е на страхотна цена.

В различните видове намаления и промоции съвсем естествено има психологически трикове, които често могат да ви накарат да купите без реална необходимост. В същото време обаче, ако познавате добре системата на действие на търговците, може да се нагодите към нея, така че да работи във ваша полза. И така хем ще пазарувате разумно, хем може да спестявате стотици и повече левове всяка година.

Дори моментът на чаканата отстъпка да не съвпадне с финансово най-добрия момент за вас, пак не е добре да я изпускате, ако сте сигурни в необходимостта от покупката. Още повече, когато може да изтеглите кредит и той да е с 0% лихва при това сега за период от 30 дни.

Ето и подробен наръчник с най-подходящите моменти за пазаруване и тяхната закономерност:
 

Пътувай изгодно

Туристическите пакети естествено са най-евтини извън сезон, когато става дума за дестинация, която се влияе от времето. Тук обаче няма да говорим за море през зимата. Най-общо има два вида туристически оферти, от които може да се възползвате на ниски цени: ранните записвания (Early Bookings) и резервация в последния момент (Last Minute).

Ранните записвания се правят няколко месеца до година преди пътуването. Туристическите компании и хотелите ги пускат с отстъпка, за да могат да се ориентират в прогнозите си за сезона и естествено да запълнят част от базата. Тези оферти са подходящи, ако знаете със сигурност, че примерно 8 месеца по-късно ще имате възможност да отидете на почивка. В България тази практика навлезе от скоро, но често има немалка доза неизвестни, които ни пречат да планираме толкова напред. Включително, ако се опитваме да се организираме с приятели, които също не са сигурни.

След като мине периодът на ранните записвания, цените се вдигат и ако искате да почивате изгодно, това не е най-подходящият момент за резервации.

Last Minute офертите от своя страна са ясни и от самото си име: Резервации в последния момент. Този последен момент може да варира от месец преди пътуването, та до ден преди това. Рискованото в този план е, че не винаги можеш да стегнеш багажа и да си освободиш почивни дни от днес за утре. Има един трик обаче, с който може да „планирате“ и без напрежение. Просто си набележете някоя или няколко оферти и дебнете, кога туристическата и самолетната компания или пък набелязаният хотел ще пуснат промоцията. Рискът тук е, че ако всичко се запълни, може да изпуснете приключението. В повечето случаи обаче такава разпродажба на резервации се случва.

Обикновено, тези видове оферти и намаленията им са съвсем реални, но все пак четете внимателно предложенията, дали фирмите не са решили да спестят някое удобство, което иначе би трябвало да е налично.
 

Пазарувай на сметка

Че магазините правят разпродажби не е новина. Забелязали ли сте обаче, че и тук има закономерности. Една част може да сте открили и сами.

В края на зимата е най-изгодно да си купиш ботуши, а в края на лятото – бански, това всеки го знае. Както и че на Коледа и Черен петък почти всичко е намалено, около Свети Валентин и 8 март е възходът на цветята, бижутата и всякакви романтични предложения, а в началото на септември настава бум в отстъпките за учебни материали и пособия, и детски облекла.
 

Ето още няколко трика от кухнята на търговците:

Не чакайте края на сезона, зимните разпродажби започват още от януари – февруари, а летните още от юли – август. Ако не сте вманиачени в модните тенденции, спокойно може да обмените гардероба си за следващата зима или лято.
Оставете пазаруването на спортна екипировка за пролетта. Намаленията тогава са съвсем естествени – всеки започва да мисли за фигурата си през лятото и на плажа. По това време най-често има и отстъпки за артикули, свързани с пътувания и туризъм.
Във всеки магазин периодично се прави „разчистване“ на залежали стоки от всякакъв характер. Това важи с особена сила за техниката. Когато си набележите уред, който държите да си купите, най-добре го добавете в „любими“ или т.нар. Wish List на сайта на търговеца и дебнете. Във всички случаи ще попадне, все някога, сред разпродажбите. А да спестиш от по-скъпа покупка винаги има смисъл.
 

За по-добър социален живот

Иска ви се по-често да ходите на концерти и събития? При такива мероприятия в повечето случаи важат правилата като при почивките – билетите са най-евтини в момента на пускането им в продажба и непосредствено преди събитието. И все пак по-добре тук е да заложите на ранните продажби (може да ги срещнете и като Early Birds билети и резервации). Причината е, че когато става въпрос за популярни изпълнители или лектори е напълно възможно да не остане свободно място за последния момент.

Не пропускайте живота, заради недобро разпределение на средствата и се възползвайте от промоционалните възможности по правилния за портфейла си начин. За да сте сигурни, че няма да изпуснете мечтаната оферта – Credissimo е насреща с потребителски кредит до 2 500 лв. за период до 2 години или до 600 лв. без лихва и с едномесечен гратисен период. При това го получавате за минути – наистина бързо, ако гоните срок на промоция. 

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.