Европейските концерти, които ни вълнуват това лято

Европейските концерти, които ни вълнуват това лято

Европа може да се похвали с множество парти дестинации, които са известни със своя оживен нощен живот. За музикалните ентусиасти, които искат да съчетаят любовта си към купоните и към концертите, съществува набор от градове, които комбинират именно това.
В тази статия разглеждаме някои от най-известните европейски парти спирки, които осигуряват перфектната възможност за едно незабравимо концертно изживяване. Ето кои са те:

 

-        Берлин, Германия

Берлин несъмнено е една от най-популярните европейски градове, приютяващ изкуството под всякаква форма - от алтернативно до комерсиално. Той предлага уникална комбинация от алтернативна култура, изкуство и невероятен нощен живот. От легендарния клуб “Berghain”, известен със своите техно партита, до арената “Columbiahalle”, където звучат най-различни жанрове, Берлин предлага набор от концертни изживявания, които могат да бъдат безпроблемно съчетани с процъфтяващия нощен живот.
Това лято концертните зали ще бъдат изпълнени от феновете на изпълнители от разнообразни жанрове. Pink ще покори сцената на “Olympiastadion” на 28-и юни, а на 6-и юли нейното място ще заеме Depeche Mode. Любителите на по-тежката музика също ще могат да се насладят на любима банда. Rammstein ще има концерти на цели 3 дати - 15-и,16-и и 18-и юли.


 

-        Барселона, Испания

Барселона - оживената столица на Каталуния, е град, който без усилие съчетава богатото си културно наследство с процъфтяваща парти сцена. Оживеният нощен живот с модерни руфтоп барове и плажни клубове, предлага възможности за незабравими забавления. Уникалната комбинация от музика от световна класа и завладяваща атмосфера в Барселона я прави привлекателна дестинация и за любителите на музиката от целия свят.
Това лято няма да е по-различно. За желаещите да съчетаят безспирното парти с незабравимо концертно преживяване, Барселона е точното място. Турнето “Love on Tour” оглавявано от Хари Стайлс, ще завладее каталунската столица на 12-и юли. Любителите на Soul / R&B музиката пък ще могат да се насладят на изпълненията на The Weeknd на 20-и юли. Тези, които желаят да сложат подобаващ край на летните си концертни приключения, могат да го направят на 8-и септември с концерт на Lewis Capaldi.

 

-        Будапеща, Унгария

Будапеща - очарователната унгарска столица, е град, който крие богата история, зашеметяваща архитектура и динамичен нощен живот. Уникалната му парти сцена оживява в руините на града, които се трансформират в невероятни горещи точки щом слънцето залезе. От партита в складове до клубове на открито, Будапеща определено може да завладее сърцето на всеки любител на купоните.

Градът е дом на световноизвестния фестивал “Sziget”, който се провежда всяка година, още от далечната 1993 г. Това лято посетителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на Florence + The Machine (на 10-и август), Lorde (на 14-и август) и Billie Eilish (на 15-и август). А за феновете, които не предпочитат фестивалната атмосфера, ще пеят рок динозаврите Guns N’ Roses - на 19-и юли.

 

-        Амстердам, Нидерландия

Известен със своята либерална атмосфера и оживен нощен живот, Амстердам предлага идеална комбинация от партита и музика на живо. Независимо дали ще предпочетеш да разгледаш модерния квартал Leidseplein или да се потопиш в ъндърграунд сцената на електронната музика, Амстердам гарантира със сигурност незабравими преживявания.
Градът е дом на множество концертни зали, включително емблематичния “Ziggo Dome”, където световноизвестни артисти редовно излизат на сцената. Това лято, именно тази зала ще представи пред холандската публика едно от най-легендарните имена в рок музиката - Iron Maiden (на 11 юли). Coldplay пък ще забавляват феновете си в “Johan Cruijff” цели 4 дни - на 15-и, 16-и, 18-и и 19-и юли.

 

-        Ибиса, Испания

Нито една статия за европейските парти дестинации не би била пълна, без да се спомене ненадминатата парти сцена на Ибиса. Този култов испански остров в Средиземно море е известен със своите легендарни нощни клубове и наелектризираща атмосфера. В допълнение към оживения си нощен живот, Ибиса също е домакин на световноизвестни музикални фестивали и концертни турнета.

Това лято няма да разочарова. David Guetta, Calvin Harris, Tiesto - това са само някои от най-популярните диджеи, които ежедневно ще разгорещяват атмосферата в Ибиса. Ако искаш да посетиш някой техен концерт, просто внимателно проучи на кои дати се случват те. През лятото те са много и често, така че ще имаш повече от една възможност да се потопиш в тази луда парти атмосфера.

 

-        България

Aко пътуването в чужбина не е опция за теб това лято, не се притеснявай! България също ще бъде домакин на редица вълнуващи концерти, които ще ти гарантират страхотни музикални изживявания. От легендарни изпълнители до изгряващи звезди, на родна земя ще откриеш качествени концертни изпълнения, които да съчетаеш с вече позната, но незаменима парти сцена.
Списъкът на звездите, които ще посетят България това лято, е наистина впечатляващ. Пост-пънк бандата Interpol ще свири на 21-и юни в София, а световноизвестната хип-хоп група Black Eyed Peas ще има концерт на 22-и юли в Бургас. На 27-и юли морския град ще бъде посетен и британската метъл банда Architects, а на 30-и юли София ще посрещне Imagine Dragons. Лятото ще завърши с Louis Tomlinson - бившият вокалист на One Direction, който ще забавлява българската публика на 18-и септември.

Надяваме се, че нашата статия е успяла да те вдъхнови за следващото ти пътешествие. А ако имаш нужда от помощ да направиш преживяването си истински незабравимо, Credissimo е насреща.

 


Обратно към всички

Прочети още