close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Идеи за почивки около 3 март

от Силвия Пенчева | 20.02.2017

Идеи за почивки около 3 март

Малка почивка около 3 март?

Първият „дълъг уикенд“ за годината предстои и примамва с възможностите за кратка предпролетна почивка. Ако сте от хората, които използват всяка свободна минута за нещо ново, за отдих или за пътуване, ще ви подсетим къде са най-подходящите места за бързо откъсване от всекидневието. А ако сте от тези, които все не намират време и почиват веднъж в годината през лятото – надяваме се да ви ентусиазираме. Защо точно в трите почивни дни около Националния празник на България ли? Ами защото е време да се заредите след дългата зима, защото имате един от последните шансове за ски преживяване и защото отпускарските сезони са далеч и няма да е трудно нито откъм организация, нито ще се блъскате в тълпи други туристи. Или просто защото е грехота да не използвате случая.
 

Ски уикенд

Сезонът формално не е към края си, но когато през април цъфнат дърветата, може и да не ви се завръща към снежни преживявания. Така че възползвайте се сега от опцията за активен отдих. Както винаги по празници хотелите и курортите в България са се подготвили да ви посрещнат с пакетни промоции и екстри. Много от отстъпките, на които можете да се натъкнете са дори над 50% и съвсем спокойно можете да резервирате за две нощувки на цени от 70 лв. нагоре в Банско или от 90 лв. нагоре в Пампорово, като обикновено са включени закуски и вечери. Ако можете да си пуснете и някой ден отпуска около дългия уикенд, може да оползотворите почивката и за ски във френските или австрийските Алпи.
 

СПА уикенд

Не си падате по сняг, студ и зимни спортове?

Защо не се поглезите в някой СПА хотел. Естествено и тук има промоционални оферти, а някои от тях предвиждат празнична вечеря с музикална програма и други забавления. Традиционните минерални дестинации са известни, но ще ви отправим нестандартно предложение: Ако ви се пътува повече или просто сте близо до морето, никой не е казал, че там почивки се правят само през лятото. Хотелите по курортите също имат оферти за вас, а и ще можете да се порадвате на Черно море, макар и още не по бански.
 

Извън пределите

Може би плановете ви засега не включват нищо повече от градска разходка или в близкия парк?

Със сигурност обаче има по-добра опция за такива извън мястото, където живеете. А нискотарифните самолетни компании са се погрижили това да ви струва не много повече от почивка в България. Сега е момента да разгледате някоя прекрасна европейска столица или популярен град, за който винаги сте си мечтали да видите.

Лондон, Барселона, Мадрид, Рим, Милано, Венеция, Берлин, Амстердам, Будапеща, Копенхаген… отворете картата и посочете с пръст и затворени очи, ако ви е трудно да изберете. В момента цените на двупосочните билети за изброените места варират около 100 евро (има малко по-ниски или малко по-високи) на човек. Местата обаче са ограничени, защото почивните дни наближават и резервациите валят. Така че по-добре не отлагайте, ако сте решили това да бъде почивката ви.

Възможностите съвсем не се изчерпват с това, но за съжаление е трудно да обхванем всички. Например може да се насочите към по-луксозна дестинация като Дубай. Очароването е гарантирано. Или да изберете някоя от вече традиционните за почивка съседни държави - Гърция, Македония, Сърбия, а защо не и Румъния. Или пък да изберете затънтено хотелче в планината, без ски и без СПА. В края на краищата целта на почивката е да се освободите от житейските грижи, да отпуснете тялото и сетивата, за да може да се върнете после заредени и готови за предизвикателствата на живота. Как предпочитате да го направите зависи от характера, настроението и, разбира се, финансовите възможности. Ако има разминаване между желанията и финансите обаче, не унивайте. Credissimo може да се погрижи за отмората ви със заем до 600 лв. без лихва в гратисния период или потребителски кредит до 2000 лв. с удобен за вас погасителен план.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.