Идеи за почивки около 3 март

Идеи за почивки около 3 март

Малка почивка около 3 март?

Първият „дълъг уикенд“ за годината предстои и примамва с възможностите за кратка предпролетна почивка. Ако сте от хората, които използват всяка свободна минута за нещо ново, за отдих или за пътуване, ще ви подсетим къде са най-подходящите места за бързо откъсване от всекидневието. А ако сте от тези, които все не намират време и почиват веднъж в годината през лятото – надяваме се да ви ентусиазираме. Защо точно в трите почивни дни около Националния празник на България ли? Ами защото е време да се заредите след дългата зима, защото имате един от последните шансове за ски преживяване и защото отпускарските сезони са далеч и няма да е трудно нито откъм организация, нито ще се блъскате в тълпи други туристи. Или просто защото е грехота да не използвате случая.
 

Ски уикенд

Сезонът формално не е към края си, но когато през април цъфнат дърветата, може и да не ви се завръща към снежни преживявания. Така че възползвайте се сега от опцията за активен отдих. Както винаги по празници хотелите и курортите в България са се подготвили да ви посрещнат с пакетни промоции и екстри. Много от отстъпките, на които можете да се натъкнете са дори над 50% и съвсем спокойно можете да резервирате за две нощувки на цени от 70 лв. нагоре в Банско или от 90 лв. нагоре в Пампорово, като обикновено са включени закуски и вечери. Ако можете да си пуснете и някой ден отпуска около дългия уикенд, може да оползотворите почивката и за ски във френските или австрийските Алпи.
 

СПА уикенд

Не си падате по сняг, студ и зимни спортове?

Защо не се поглезите в някой СПА хотел. Естествено и тук има промоционални оферти, а някои от тях предвиждат празнична вечеря с музикална програма и други забавления. Традиционните минерални дестинации са известни, но ще ви отправим нестандартно предложение: Ако ви се пътува повече или просто сте близо до морето, никой не е казал, че там почивки се правят само през лятото. Хотелите по курортите също имат оферти за вас, а и ще можете да се порадвате на Черно море, макар и още не по бански.
 

Извън пределите

Може би плановете ви засега не включват нищо повече от градска разходка или в близкия парк?

Със сигурност обаче има по-добра опция за такива извън мястото, където живеете. А нискотарифните самолетни компании са се погрижили това да ви струва не много повече от почивка в България. Сега е момента да разгледате някоя прекрасна европейска столица или популярен град, за който винаги сте си мечтали да видите.

Лондон, Барселона, Мадрид, Рим, Милано, Венеция, Берлин, Амстердам, Будапеща, Копенхаген… отворете картата и посочете с пръст и затворени очи, ако ви е трудно да изберете. В момента цените на двупосочните билети за изброените места варират около 100 евро (има малко по-ниски или малко по-високи) на човек. Местата обаче са ограничени, защото почивните дни наближават и резервациите валят. Така че по-добре не отлагайте, ако сте решили това да бъде почивката ви.

Възможностите съвсем не се изчерпват с това, но за съжаление е трудно да обхванем всички. Например може да се насочите към по-луксозна дестинация като Дубай. Очароването е гарантирано. Или да изберете някоя от вече традиционните за почивка съседни държави - Гърция, Македония, Сърбия, а защо не и Румъния. Или пък да изберете затънтено хотелче в планината, без ски и без СПА. В края на краищата целта на почивката е да се освободите от житейските грижи, да отпуснете тялото и сетивата, за да може да се върнете после заредени и готови за предизвикателствата на живота. Как предпочитате да го направите зависи от характера, настроението и, разбира се, финансовите възможности. Ако има разминаване между желанията и финансите обаче, не унивайте. Credissimo може да се погрижи за отмората ви със заем до 600 лв. без лихва в гратисния период или потребителски кредит до 2000 лв. с удобен за вас погасителен план.



Обратно към всички

Прочети още