close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Как да управляваш по-разумно парите си?

от Credissimo България | 13.10.2020

Как да управляваш по-разумно парите си?

Усещането да се сдобиеш с така мечтаната придобивка е несравнимо. Без значение дали става въпрос за нова техника или обзавеждане за дома, оборудване за любимото ти хоби или пък почивка в далечна страна - всичко това е постижимо, стига да имаш желание и постоянство да се научиш правилно да разпределяш бюджета си. Но как да си съставиш работещ план за управление на средствата?

Ключът към разумното планиране е точно пред очите ти или по-точно - в джоба ти. В наши дни, почти всеки човек разполага със смарт телефон, а възможностите, които той предлага, са безброй. Само с няколко клика можеш да се сдобиеш с най-различни полезни апликации, включително и такива, които помагат с бюджетирането и разпределението на собствените ти финанси. 

Магазините за мобилни приложения предлагат разнообразие от мобилни портфейли. За да те улесним в избора, сме събрали някои от най-популярните и лесни за използване приложения. Приготви мобилното си устройство (ако по някаква случайност все още не е в ръката ти), дочети статията и се подготви да заживееш нов живот -  на човек, който не се чуди къде му е изчезнала заплатата в средата на месеца! 

Wally - Ако досегашните ти опити да проследиш къде отиват парите ти се провалят драматично след месец-два, Wally е приложението за теб! Напълно безплатно и удобно за използване, то е верен спътник за всеки, който иска да сложи личните и професионалните си разходи в ред.

Една от най-полезните му функции е възможността за снимка на касови бележки и автоматичното въвеждане на информацията от тях в системата. Това спестява време и усилия - а всички знаем, че те са виновниците за това хората да се отказват твърде бързо от решението да се преборят с подредбата на финансите си.

Wally е свободно за употреба за потребители на iOS и Android.

Второто приложение, на което се спираме е YNAB (You Need a Budget). Съдейки от самото му заглавие (“Имаш нужда от бюджет”), предназначението му е да те информира какво е паричното ти положение право в очите. YNAB не ти разрешава да разпределяш пари, които все още нямаш, а на тези, които са в наличност, дава специално предназначение. А ако случайно се отклониш от маркирания месечен план (на всеки се случва!), приложението ти дава насоки как да се справиш с възникналата ситуация.

YNAB е налично за потребители на iOS и Android. Предлага се с 30 дни безплатен пробен период, след което можеш да избереш да го ползваш за 25 лв на месец или 168 лв за година.

И накрая ще си поговорим за приложение, което специализира в управлението на общи бюджети. Goodbudget ти дава възможността за достъп от няколко различни устройства до един и същи акаунт. А това може да бъде изключително полезно за теб и семейството ти! С него можеш да разделяш бюджета си в няколко различни категории, към които да назначаваш определени суми. Вече справянето с важните или неочаквани семейни разходи ще ти струва като детска игра.

Приложението Goodbudget е безплатно и може да се ползва както от потребителите на iOS, така и на Android.

Надяваме се предложения ни да са ти полезни при управлението на твоите средства и да подхождаш с по-голяма увереност към планирането и разпределянето на бюджета си.

И не забравяй, че Credissimo винаги е само на няколко клика разстояние, за да ти предложи желаното финансиране бързо и удобно. Изцяло онлайн, без обикаляне по офиси и чакане по опашки. Можеш да се възползваш от нашите бързи кредити от всякъде и по всяко време, като заявиш сума до 4 000 лв., а ако си лоялен клиент получаваш и много допълнителни бонуси и отстъпки! 

Така че, не му мисли, а преследвай мечтите си - ние сме на разположение и винаги навреме!

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.