Какво значи обединяване на кредити?

Какво значи обединяване на кредити?

Динамичните и бързооборотни времена, в които живеем изискват поддържане на определен стандарт на живот, често определян от наличието на все повече финансови средства. Днес е все по-удобно да получиш бърз достъп до повече пари чрез кредит - предпочитано средство, с което да посрещнеш различни свои нужди или желания.
Бързото кредитиране и удобните възможности, които дава този инструмент позволява да се използва все по-често от потребителите за всякакви потребности - от покриване на спешни нужди и важни ремонти до финансиране на мечтаната екскурзия, покупки на дрехи, техника или каквото пожелаеш.
Предвид динамиката, на която сме подложени, управлението на личните финанси може да се окаже трудоемка задача при наличието на повече от 1-2 кредита.

Решение за изход от този финансов ребус е обединяване на кредитите.

Какво значи обединяване на кредити?
Обединяването на кредити е финансов инструмент, даващ възможност да се обединят настоящи кредити на кредитополучателя от различни финансови институции в един кредит с по-изгодни условия. Тази услуга позволява договаряне на по-малки вноски, по-ниска лихва и др.
При обединяването на кредити клиентът плаща една вноска, като освен удобството от 1 вноска се намалява и броя на лихвите, защото всички предишни кредити са обединени в един.
Обединението на кредити премахва опасността кредитополучателят да изпусне падежните дати за вноските си и дава възможност лесно да се проследява плащането по задължението.
Важно е да отбележим, че обединяването на кредити събира в едно задължения от различни финансови институции и банки.

Този вид услуга е предпочитана, защото улеснява потребителите в следенето на задълженията си и им дава по-изгодни условия за погасяване на задълженията.

В Credissimo процедурата по кандидатстване и одобрение е изцяло онлайн като заявление за рефинансиране на кредит без поръчител може да се подаде от всяка точка на страната. След като клиентът получи одобрение и подпише онлайн договора си, парите се нареждат веднага по сметка, банкова карта или на каса на EasyPay.

Предимства на обединяването на кредити:
1. Имаш възможността да обединиш всичките си кредити от различни институции и банки в едно
2. Плащаш само 1 вноска на месец на едно място
3. Получаваш по-изгодни и гъвкави лихвени условия.
4. Лесно управление на кредитите.
4. Предвидимост на разхода и баланс в месечния бюджет
 

Съвети при обединяване на кредити:

- Изчисли разходите си по задълженията си
 Поискай информация за кредитите си, за да може да изчислиш колко пари ще са ти необходими за обединението.

- Провери доходите си
Изчисли какви са доходите ти и прецени дали да ти нужни допълнителни средства.

- Проучи всички възможности
Преди да вземеш финално решение, проучи всички кредитодатели, техните условия, лихви, размер на вноски, какви са допълнителните такси и т.н.

 



Обратно към всички

Прочети още