Летни клопки и есенни решения

от Кредисимо АД | 18.07.2016
Вземи пари сега

Лятото е в разгара си. Тежкият топъл въздух ни кара да мечтаем предимно за най-близката сянка и освежаваща студена напитка. В социалните мрежи приятелите ни публикуват вдъхновяващи снимки от сини морета. Други са се фокусирали в подготовката на предстоящата си почивка. Трети не спират да разказват за екскурзията, от която току-що са се върнали.

Собствените ни мисли са обсебени от идеи за безкраен летен празник, пътешествия или просто желанието да се отдадем изцяло на безгрижно наслаждаване на живота.

Лято е и е лесно. Сметките са ниски, децата са във ваканция, усещането за безвремие е осезаемо. Кога, ако не сега, можем да си позволим онази мечтана екскурзия или дълго отлагана покупка. И съвсем правилно, сега е моментът да презаредим и да се погрижим за собственото си щастие. Това обаче не пречи, да планираме добре, защото лятото ще свърши и…

Есента дебне отвсякъде

Никой не иска да бъде неприятно изненадан. Хубаво е да помислим за времето след края на топлия сезон. Има потенциални клопки, в които може да попаднем, ако се отдадем изцяло на безгрижие. Ето някои:

  • Може би имаме деца, а подготовката за новата учебна година е свързана с немалки разходи. От дрехи и учебници до всички такси, които понякога се събират в училище и детската градина.
  • Може да проявим далновидност и да удължим лятото с по-изгодна екскурзия именно в есенно време. В края на сезона туристическите агенции се надпреварват с пускането на специални и по-евтини оферти. Те са чудесна инвестиция и вариант да си откраднем още малко слънце. 
  • Може да имаме нужда от домашни промени или ремонти, които са наложителни преди зимата. Отлагането може да е свързано с рискове като извънредни ситуации (протичане на покрив), по-високи зимни разходи (да речем ако и тази година не сме сменили дограмата) и какво ли още не. 

Има един съвсем дребен проблем…

Не искаме да се лишаваме сега.

За да не жертваме летните удоволствия в името на есенния разум, не е задължително да се откажем от планиране. Може да бъдем предвидливи и без да отлагаме сегашните мечти чак за другото лято. Та дотогава има цяла година!

Идеалният вариант е, разбира се, ако сме започнали с планирането достатъчно рано, така че с малки заделяния на спестявания да се справим с посрещането на предстоящите предизвикателства. Другата опция е да ги покрием с бърз и удобен заем от Кредисимо. Така хем сме подготвени, хем не се лишаваме и няма напрягащи изненади. Бързите кредити на Кредисимо са възможност при всякакви нужди. Варират от суми от 100 лв. , когато малко не ни достига, до 2000 лв., когато предвиждаме по-голям разход и не искаме да се разправяме с бавни процедури. Можем да организираме и разсрочването спрямо собствените си възможности – независимо дали е за няколко дни (Кредит до заплата) или за дълъг срок (до цели 18 месеца).

Достатъчно е да отделим час, за да помислим какви са потенциалните капани пред нас. В някои от случаите могат да бъдат преодолени още сега – да речем покупки, които е много по-удобно да не оставяме за последния момент. Освен това може да си отбележим на календар или друг собствен начин за подсещане, така че когато дойде моментът, да не забравим. А и да имаме едно наум дотогава.Прочети още

Животът често е отчайващо несправедлив. Току си взел заплата, минали са няколко дни, а ти се чудиш къде са се изпарили средствата за цял месец?
Ако си мислите, че става въпрос за някой Трифон, който е бил от зарязан от някого – не е вярно. Трифон Зарезан е празник, смеска между православната традиция и народните обичаи
Бързите кредити са чудесен съвременен инструмент за разрешаване на краткосрочни финансови въпроси. Почти няма човек, който да не е бил изправян пред...

С използването на сайта за бързи кредити credissimo.bg приемаш употребата на 'бисквитки' от наша страна. С тях ние подобряваме качеството на услугите си.

С попълването на email и телефон, декларираш, че си съгласен Кредисимо АД да изпраща съобщения на попълнените от теб данни в сайта.