close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Летни клопки и есенни решения

от Credissimo България | 18.07.2016

Летни клопки и есенни решения

Лятото е в разгара си. Тежкият топъл въздух ни кара да мечтаем предимно за най-близката сянка и освежаваща студена напитка. В социалните мрежи приятелите ни публикуват вдъхновяващи снимки от сини морета. Други са се фокусирали в подготовката на предстоящата си почивка. Трети не спират да разказват за екскурзията, от която току-що са се върнали.

Собствените ни мисли са обсебени от идеи за безкраен летен празник, пътешествия или просто желанието да се отдадем изцяло на безгрижно наслаждаване на живота.

Лято е и е лесно. Сметките са ниски, децата са във ваканция, усещането за безвремие е осезаемо. Кога, ако не сега, можем да си позволим онази мечтана екскурзия или дълго отлагана покупка. И съвсем правилно, сега е моментът да презаредим и да се погрижим за собственото си щастие. Това обаче не пречи, да планираме добре, защото лятото ще свърши и…
 

Есента дебне отвсякъде

Никой не иска да бъде неприятно изненадан. Хубаво е да помислим за времето след края на топлия сезон. Има потенциални клопки, в които може да попаднем, ако се отдадем изцяло на безгрижие. Ето някои:

  • Може би имаме деца, а подготовката за новата учебна година е свързана с немалки разходи. От дрехи и учебници до всички такси, които понякога се събират в училище и детската градина.
  • Може да проявим далновидност и да удължим лятото с по-изгодна екскурзия именно в есенно време. В края на сезона туристическите агенции се надпреварват с пускането на специални и по-евтини оферти. Те са чудесна инвестиция и вариант да си откраднем още малко слънце. 
  • Може да имаме нужда от домашни промени или ремонти, които са наложителни преди зимата. Отлагането може да е свързано с рискове като извънредни ситуации (протичане на покрив), по-високи зимни разходи (да речем ако и тази година не сме сменили дограмата) и какво ли още не. 

Има един съвсем дребен проблем…
 

Не искаме да се лишаваме сега.

За да не жертваме летните удоволствия в името на есенния разум, не е задължително да се откажем от планиране. Може да бъдем предвидливи и без да отлагаме сегашните мечти чак за другото лято. Та дотогава има цяла година!

Идеалният вариант е, разбира се, ако сме започнали с планирането достатъчно рано, така че с малки заделяния на спестявания да се справим с посрещането на предстоящите предизвикателства. Другата опция е да ги покрием с бърз и удобен заем от Credissimo. Така хем сме подготвени, хем не се лишаваме и няма напрягащи изненади. Бързите кредити на Credissimo са възможност при всякакви нужди. Варират от суми от 100 лв. , когато малко не ни достига, до 2 500 лв., когато предвиждаме по-голям разход и не искаме да се разправяме с бавни процедури. Можем да организираме и разсрочването спрямо собствените си възможности – независимо дали е за няколко дни (кредит до заплата) или за дълъг срок (до цели 18 месеца).

Достатъчно е да отделим час, за да помислим какви са потенциалните капани пред нас. В някои от случаите могат да бъдат преодолени още сега – да речем покупки, които е много по-удобно да не оставяме за последния момент. Освен това може да си отбележим на календар или друг собствен начин за подсещане, така че когато дойде моментът, да не забравим. А и да имаме едно наум дотогава.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.