Направи си сам #1: Декорация за парти

Направи си сам #1: Декорация за парти

Планирате парти за рожден ден или по друг повод и искате да бъде епично и запомнящо се, но не разполагате с прекалено разтеглив бюджет? Разбира се, че е възможно. Съвсем не е нужно всичко да е бляскаво и скъпо, за да бъде едно парти добър повод за спомени и приказки месеци наред. Малките детайли често имат огромно значение, а в ерата на хенд-мейд манията дори е за предпочитане сами да се погрижите за празничното настроение.

Балоните не са скучни

Всеки обича балони. Но просто да закачиш десетина на произволни места в помещението или навън е толкова изтъркано и скучно! Това не е заради самите балони, а е въпрос на креативност. С помощта на различни цветове и размери може да създадете ефектни декорации, които не просто да служат за украса, но и да се превърнат в централен акцент на тържеството.

Сърце от балони.

С помощта на декоративни елементи като лепенки или лепило и брокат пък може да украсите самите балони. От звездички и сърчица, до персонализирани надписи – въображението е ваше. Един обикновен балон може да се промени драстично и ако към края му завържете набор от лентички, които може да изрежете от различни шарени платове, така че да изглежда сякаш има опашка.

Цветята не са за ядене и мястото им не е на масата

Случвало ли ви се е да седите на приятно и богато украсена с добре аранжирани цветя маса и… това страшно да ви дразни. Просто защото заемат място и понякога пречат на останалите неща, а именно тези за ядене и пиене. В същото време всички обичат цветя и едно добре подготвено парти е немислимо без тях. Решението е просто, но и нетрадиционно. Забравете за вазите и намерете друго място за растенията – по стените, на тавана или във въздуха, под формата на гирлянди. Ще се учудите колко е красиво:

Декорация с цветя

Може да закачите букетчета на стените, включително като ги прикрепите към празни рамки за картина или снимки, така че те самите да заприличат на картина. Друг вариант е към най-обикновен по-здрав конец или корда да завържете цветчета през разстояние 20 – 25 см. и така да получите минималистични, но елегантни гирлянди.

Снимките са важни

В днешно време сме свикнали да „разглеждаме“ снимки предимно във Фейсбук или Инстаграм. Един рожден ден обаче е прекрасен повод да припомним годините досега, независимо дали става въпрос за детски рожден ден или на възрастен човек. Идеята е подходяща също за абитуриентски бал, годишнина, дипломиране. Единственото, което трябва да направите, е да подберете и извадите снимки от различни възрасти и ситуации на хартия, по стария начин. После може например да ги аранжирате върху почетно табло. Обикновено корково табло би свършило работа, особено ако го опаковате с красив плат или хартия. Може да ги „прострете“ на конец/корда през помещението. А може и да ги прикрепите към балони с хелий ето така:

Снимки закачени за балони като украса.

Лампите не са само за да светят

Светлината е много важна за настроението и с нейна помощ може да придадете уникална атмосфера, при това съвсем лесно. Може да използвате гирлянди от лампички, като тези, които слагаме на Коледа, но по-добре подберете едноцветни. Гирляндите с малки хартиени глобуси или цветни крушки също са страхотна идея. Не е необходимо да ги закачате произволно, те също подлежат на придаване на форма, в някои случаи дори изискана като това:

Осветително тяло във формата на капан за сънища.

Малко по-скъпа и трудоемка идея е да заложите на множество свещи, изберете различни по размер, а може и да са с различни цветове, само гледайте да са в една гама или да се допълват.

Светлината обаче не идва само от лампите. Може да постигнете подобен ефект с предмети, които я отразяват. От традиционната диско топка до завързани стари дискове.

Гирлянди, много гирлянди

Свикнали сме да свързваме думата с коледните гирлянди, но такива може да създадете с двете си ръце от разнообразни материали. Вече споменахме гирляндите от цветя. Цветна хартия, лентички, пискюли, платчета, помпони - всичко може да ви влезе в употреба. Ако нанижете сламки – цели или нарязани, също ще получите забавен резултат! Ето тук има безбройни идеи за всеки вкус:

Дантелата придава изящност

Когато партито е дамско или рожденичката е момиченце добавянето на елементи от дантела или тюл в украсата ще придаде на атмосферата изящна изтънченост. Може да опаковате балони в цветни парчета тюл, може да завържете ленти на столовете или да ги закрепите към масата. Зависи с какво количество дантела разполагате. Може да използвате с подобни цели и панделки.

Храната като украса

Не забравяйте, че това, което ще хапвате и пийвате, също подлежи на креативно поднасяне. Замразени плодове, атрактивни хапки, карвинг творения и ръчни украси по самата храна, приборите, масата – всичко това е забавно и запомнящо се.

За съжаление, дори сами да приготвяте всичко от храната до декорацията, подготовката на парти изисква известно вложение на средства. За да бъде всичко перфектно може да се доверите на бързите кредити на Credissimo. До 600 лв. и с нулева лихва в рамките на гратисния период или до 3000 лв. и възможност за разсрочване на удобни вноски до 24 месеца – изберете според целите си. И не забравяйте да документирате събитието и усмивките, които ще предизвикате.



Обратно към всички

Прочети още