Направи си сам #7 (подарък за Свети Валентин)

Направи си сам #7 (подарък за Свети Валентин)

Сещате ли се романтичен филм или роман, в който двамата влюбени си разменят подаръци, купени от близкия мол, и после заживяват щастливо? Няма и как да се сещате, просто защото не е особено романтично. За сметка на това филмите и книгите изобилстват от случаи, в които едно най-обикновено, но искрено писмо, може да се окаже и най-романтичния жест, достоен да ви просълзи и да ви накара да си пожелаете и за вас някой да направи нещо подобно.

Консумеризмът ни е втълпил, че на Свети Валентин трябва да изхарчим доволно количество пари за подаръци и псевдо романтика. Дали ще са дрехи, бижута, чаши със сърчица, балони сърца, рози и посещение в съседната кръчма на свещи, някак си ако не си се охарчил за целта, то и любовта ти не е искрена. Истината обаче е, че всичко това може и да е приятно, но не е затрогващо. Защото нищо, купено от магазина, не може да изрази така добре обичта, както един простичък жест, който обаче идва от сърцето и е сътворен с двете ви ръце. Това го прави уникален.

За да направите сами подарък за Свети Валентин е нужно само истинско желание. Ако имате умения да творите – чудесно, но ако нямате – не ви и трябват. Затова избрахме предложения за ръчно изработени подаръци-жестове за празника на влюбените, с които да покажете на човека до вас, че наистина ви е грижа. А защо не и на скъпите си приятели и близки.

Писма за всякакви случаи

На първо място любовта със сигурност не е съсредоточена в един ден. Затова идеята подаръкът ви да е "с отложено действие“ би била повече от гениална, тъй като ще ви стопля в различни моменти. Писмата за различни случаи (“open when” letters) съвсем не са иновативна романтична изненада, но пък със сигурност всеки би искал да получи такива.

Какво ви трябва: Листове, пликове, цветни моливи/флумастери или химикалки

Може да измислите писма за всякакви случаи, когато „ти липсвам“, „си тъжен“, „си ядосан“, „искаш да се посмееш“, „си ми сърдит“, „си изгубил вяра“. От тук нататък ви е нужно само да се запитате какво наистина цените в човека срещу себе си и във всяко писмо вложите нещо от личния ви съвместен опит. Например в писмото „когато искаш да се посмееш“ припомнете забавна случка от живота ви, а не просто произволен виц. А ако партньорът ви е „изгубил вяра“ и отвори писмото си за случая, нека прочете за нещата, които намирате ценни у него, за качествата, които смятате, че притежава и ще му помогнат да си върне вярата в себе си.

Кутия със спомени

Принципът е подобен на този с писмата, но пък не изисква кой знае какво красноречие. Често улисани в ежедневието успяваме да се скараме за всякакви дреболии, които могат да изглеждат огромни, а всъщност са нищожни на фона на всичко преживяно. Точно в такива моменти е добре човек да си има под ръка една кутия със спомени.

Какво ви трябва: Листове или картон, химикалки, готина кутия

След това си направете едно кафе или чай и се опитайте да си припомните всякакви забавни, романтични, необичайни и приключенски моменти, които сте преживели заедно. Опишете ги на отделно листче или картонче, от които може да теглите в моментите, когато имате нужда. На част от тях или на всички може да прибавите и снимка.

Букет от подаръчета

Това е начинът да покажете на човека до вас, че наистина го познавате. Идеята е да съберете и подарите куп дреболийки, които обаче знаете, че са му любими. От любимия шоколад или десерт, пакетче дъвки, дори чифт чорапи („защото знам, че обичаш да ти е топло на краката“).

Какво ви трябва: достатъчно идеи за подаръчета, дървени шишчета, опаковка

Забелязали ли сте, че малките деца се радват повече на шепа дребни, дрънкащи монети, отколкото на банкнота? Е, тук идеята е сходна. Не е нужно да се изхвърляте със скъпи и големи подаръци, а с множество малки, но пък със смисъл и сантимент. Ако човекът до вас е любител на кучетата, може да му вземете мини кученце – плюшено, пластмасово, гумено – няма значение. Ако обича да пътува, сред подаръците може да добавите картичка със снимка на мечтана дестинация. Или самолетче. Или количка. Или пътна карта. За дама може да изберете няколко шишенца лак. За мъж – малки бутилчици с алкохол, а за любителите на бирата – селекция с екзотични бутилки пиво. Изборът на дреболии е огромен. Ако добавите бележка към всяко от тях, ще бъде още по-мило. Ако не ви се занимава да ги превръщате в букет, може просто да ги съберете в кутия или интересен съд.

 

Вземи пари сега

 

Специална „валентинска“ мисия

Тази идея е на практика 3 в 1: Подарък, план за изкарване на празника и начин, да наложите именно този свой план.

Какво ви трябва: Плик/пликове, декорации

Може да измислите подробно приключение, при което партньорът ви да трябва да разрешава своеобразни загадки. Може да са просто гатанки, с които трябва да познае какво сте измислили като следваща идея за деня или вечерта. Може да са предизвикателства, в които да се съревновавате. Може и да е нещо доста по-интимно, което ще оставим на въображението ви.

52 неща, които обичам в теб

Да изработиш специална книжка за любимия е времеемко и не е евтино (макар че може да намерите подобни услуги, включително във фотостудиата, ако искате да е със снимки). Има изключително лесен и евтин начин да сътворите такава сами. И със сигурност ще е уникална.

Какво ви трябва: Тесте карти, лепило, листове, флумастери, 52 идеи

И така, на всяка карта залепяте листче с едно от нещата, които обичате в партньора си. После само трябва да пробиете картите и да ги съедините, за да се превърнат в мини книжка. На снимката това е направено с халки, но може да ползвате също панделки, декоративен канап или просто дебел конец/прежда.

Романтичен плейлист в буркан

Навремето беше модерно да се подаряват компактдискове с лично подбрана музика, надписани с маркер или собственоръчно принтирана обложка. Към днешна дата CD-та вече не се ползват особено, а просто да споделиш плейлиста в YouTube или Spotify определено не носи същия емоционален заряд. Затова ще се върнем още по-назад в миналото и ще ползваме буркан от компот и хартия.

Какво ви трябва: Буркан (може да е от шкафа, може купен декоративен, а може и кутия), цветни листове или листчета, химикалка, любима музика

Това, което трябва да направите, е да подберете парчета, които ви се иска да слушате заедно или просто да споделите с любимия. На листчетата не пишете само заглавието на песента и изпълнителя, но и части от текста, които намирате за релевантни за отношенията ви. Може да прекарате цяла вечер в теглене на песни, които да си пускате и дори да обсъждате собствените си гледни точки към тях.

Скрапбук със спомени

Ако сте от хората, които обичат да си пазят всякакви дреболии за спомен, сега е моментът да ги организирате в т.нар. скрапбук. Това е нещо като албум, който може да включва снимки, билети от концерти, запазени бележки, които сте си оставяли, снимки и каквото ви хрумне. Но не е фабричен, а ръчно изработен.

Какво ви трябва: Голям тефтер с дебели страници, лепило, всичко, което откриете у дома и ви носи спомен, снимки

Скрапбукът ви може да е тематичен, може да добавите описания или просто забавни коментари, може да го оформите и като книга. Ако нещо не ви е под ръка, си помогнете с принтирани материали от интернет. Например може да си спомняте за епична вечер в някое заведение, но да нямате нищо „материално“ от тогава. Намерете снимка на мястото в интернет и я използвайте, като допълните с описание на спомена.

Трябва да се съгласите, че тези романтични подаръци ще направят Свети Валентин наистина специален ден, а не просто отбиване на номера. Естествено, нищо не пречи да ги комбинирате с други подаръци и с добър план за романтично прекарване на деня и вечерта. Разликата е, че първите не изискват почти никакви средства. За второто обаче винаги може да се възползвате от предложенията на Credissimo и така преживяванията ще са пълни и запомнящи се. Credissimo до заплата е до 800 лв. с 0% лихва в гратисния период за всеки първи и пети заем – връщате толкова, колкото сте взели. С Credissimo плюс пък може да разсрочите заема си на удобни вноски до 24 месеца, а стойността му е до 3000 лв. Идеален вариант, ако искате да превърнете Свети Валентин в дълъг и романтичен уикенд някъде на почивка. 



Обратно към всички

Прочети още