close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Бърз кредит за ремонт

от Силвия Пенчева | 20.09.2017

Бърз кредит за ремонт

Почти не съществува дом, в който да няма нужда от по-сериозна или по-дребна ремонтна работа. Най-предпочитаното време за ремонти са пролетта – когато приключи зимния сезон и ремонтните дейности са възможни, и есента - когато трябва да подготвим жилището за зимния сезон и ниските температури. Лятото често се използва, когато има планирани основни и по-дългосрочни дейности.

Повечето хора обаче предпочитат да използват възможността на летните месеци за почивки, екскурзия, море. Не че не може да се съвмести и с ремонт, но обикновено парите трудно стигат за всичко. Ако сте отлагали ремонта поради липса на средства, по-добре не чакайте следващата година, а използвайте есента. Финансите често още са изтънели в този период, но много от желанията ви могат да бъдат постигнати с помощта на бърз кредит. Отлагането, от своя страна, може да има неприятни и по-тежки от парична гледна точка последици.

Как да се спасим от спешен ремонт?

Адекватното поддържане на състоянието на дома е най-добрият начин да си спестите спешните ремонти. Често те са резултат именно от пренебрегван дребен проблем, който решава да избухне в пълната си прелест, точно в най-неподходящия момент. За съжаление има и случаи, които ни изненадват, но основната част наистина могат да бъдат предвидени.

Ако сега мивката капе и не предприемете действия, то почти със сигурност ще дойде моментът, в който вече ще тече и пак ще трябва да се заемете. Разликата е, че няма как да го предвидите и той може да се случи точно когато нямате излишни средства. Затова е добре дребните проблеми да се отстраняват навреме.

Чисто финансово един планов ремонт също може да се предвиди и да се случи в предпочетения от вас момент. Спешните случаи от своя страна водят до непредвидени разходи. Още повече, че един спешен ремонт може да струва много по-скъпо, отколкото ако отстраните проблема превантивно. Ако имате например стара тръба и знаете, че е рискова, е по-добре да я подмените, отколкото да избие и да ви наводни. Тогава освен тръбата, ще трябва да ремонтирате и последиците от наводнението.

Какви ремонти са подходящи през есента?

Всички, които могат да ви спестят пари през зимата. Ако пролетта по-често се правят освежителни и подобрителни поправки, то през есента насоката обикновено е енергийна ефективност – поправка или смяна на дограмата, вътрешна или външна изолация, покривни и подови ремонти, остъкляване на тераса, поставяне на климатик и пр. Ясно е, че инвестицията в такива подобрения по дома впоследствие се изплаща от сметките за отопление.

Разбира се, съвсем не е късно и за освежителни ремонти, ако не искате да чакате до пролетта и да прекарате и без това мрачната зима в неуютна обстановка. Освежаването на стените или подовите настилки, смяна в мебелировката или претапициране на старата, инвестиция в превръщането на балкона в зимна тераса – всичко това ще ви кара с удоволствие да се прибирате вкъщи на уютно и независимо от виелиците навън.

Как да спестите от ремонта?

Най-лесният начин е просто да свършите сами това, което можете да свършите сами. Ако например ви предстоят по-големи ремонтни работи, не е задължително да наемате дизайнер. Дори да не сте с толкова богато въображение, малко вдъхновение от интернет ще ви подскаже какво търсите и как да го приложите в дома си. Ето и няколко сайта за разглеждане:

www.houzz.co.uk

icreatived.com

www.brightbazaarblog.com

www.roomenvy.co.uk

www.decor8blog.com

В част от тях ще намерите и практични съвети за ремонт и декорация с подръчни средства, които са едновременно красиви и евтини.

Може да съвместите и задачите така, че една част да извършите вие, а за друга да наемете майстори. Рядко е добра идея самоук човек да лепи плочките в банята, но пък не се изискват кой знае какви умения за боядисване с латекс или лепене на тапети.

Често обаче не само уменията имат значение, но и времето. В статията „Дългоочакваният ремонт - как да спестим?“ описахме стъпките, които да следвате при ремонт, за да си спестите изненади и разминаване между очаквания и реалност. При всяка непредвидена ситуация в рамките на процеса обаче може да се възползвате от бърз кредит от Credissimo – до 600 лв. с 0% лихва в гратисния период или до 2500 лв. с възможност за разсрочване до 2 години.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.