Бърз кредит за ремонт

Бърз кредит за ремонт

Почти не съществува дом, в който да няма нужда от по-сериозна или по-дребна ремонтна работа. Най-предпочитаното време за ремонти са пролетта – когато приключи зимния сезон и ремонтните дейности са възможни, и есента - когато трябва да подготвим жилището за зимния сезон и ниските температури. Лятото често се използва, когато има планирани основни и по-дългосрочни дейности.

Повечето хора обаче предпочитат да използват възможността на летните месеци за почивки, екскурзия, море. Не че не може да се съвмести и с ремонт, но обикновено парите трудно стигат за всичко. Ако сте отлагали ремонта поради липса на средства, по-добре не чакайте следващата година, а използвайте есента. Финансите често още са изтънели в този период, но много от желанията ви могат да бъдат постигнати с помощта на бърз кредит. Отлагането, от своя страна, може да има неприятни и по-тежки от парична гледна точка последици.

Как да се спасим от спешен ремонт?

Адекватното поддържане на състоянието на дома е най-добрият начин да си спестите спешните ремонти. Често те са резултат именно от пренебрегван дребен проблем, който решава да избухне в пълната си прелест, точно в най-неподходящия момент. За съжаление има и случаи, които ни изненадват, но основната част наистина могат да бъдат предвидени.

Ако сега мивката капе и не предприемете действия, то почти със сигурност ще дойде моментът, в който вече ще тече и пак ще трябва да се заемете. Разликата е, че няма как да го предвидите и той може да се случи точно когато нямате излишни средства. Затова е добре дребните проблеми да се отстраняват навреме.

Чисто финансово един планов ремонт също може да се предвиди и да се случи в предпочетения от вас момент. Спешните случаи от своя страна водят до непредвидени разходи. Още повече, че един спешен ремонт може да струва много по-скъпо, отколкото ако отстраните проблема превантивно. Ако имате например стара тръба и знаете, че е рискова, е по-добре да я подмените, отколкото да избие и да ви наводни. Тогава освен тръбата, ще трябва да ремонтирате и последиците от наводнението.

Какви ремонти са подходящи през есента?

Всички, които могат да ви спестят пари през зимата. Ако пролетта по-често се правят освежителни и подобрителни поправки, то през есента насоката обикновено е енергийна ефективност – поправка или смяна на дограмата, вътрешна или външна изолация, покривни и подови ремонти, остъкляване на тераса, поставяне на климатик и пр. Ясно е, че инвестицията в такива подобрения по дома впоследствие се изплаща от сметките за отопление.

Разбира се, съвсем не е късно и за освежителни ремонти, ако не искате да чакате до пролетта и да прекарате и без това мрачната зима в неуютна обстановка. Освежаването на стените или подовите настилки, смяна в мебелировката или претапициране на старата, инвестиция в превръщането на балкона в зимна тераса – всичко това ще ви кара с удоволствие да се прибирате вкъщи на уютно и независимо от виелиците навън.

Как да спестите от ремонта?

Най-лесният начин е просто да свършите сами това, което можете да свършите сами. Ако например ви предстоят по-големи ремонтни работи, не е задължително да наемате дизайнер. Дори да не сте с толкова богато въображение, малко вдъхновение от интернет ще ви подскаже какво търсите и как да го приложите в дома си. Ето и няколко сайта за разглеждане:

www.houzz.co.uk

icreatived.com

www.brightbazaarblog.com

www.roomenvy.co.uk

www.decor8blog.com

В част от тях ще намерите и практични съвети за ремонт и декорация с подръчни средства, които са едновременно красиви и евтини.

Може да съвместите и задачите така, че една част да извършите вие, а за друга да наемете майстори. Рядко е добра идея самоук човек да лепи плочките в банята, но пък не се изискват кой знае какви умения за боядисване с латекс или лепене на тапети.

Често обаче не само уменията имат значение, но и времето. В статията „Дългоочакваният ремонт - как да спестим?“ описахме стъпките, които да следвате при ремонт, за да си спестите изненади и разминаване между очаквания и реалност. При всяка непредвидена ситуация в рамките на процеса обаче може да се възползвате от бърз кредит от Credissimo – до 600 лв. с 0% лихва в гратисния период или до 2500 лв. с възможност за разсрочване до 2 години.



Обратно към всички

Прочети още