close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Как да избереш перфектното място за Нова година

от Credissimo България | 09.11.2016

Как да избереш перфектното място за Нова година

Най-важното условие за един отличен празник, казват, е настроението. Не е ясно обаче защо никой не отчита, че хубавото настроение има нужда от съпътстващи обстоятелства, за да остане такова. Защото ако обстановката е кофти, другите хора нещо не са много готини, а храната лоша, то може и да се поизгуби. Те обаче могат изцяло да зависят от вашия избор. Затова, ако още не сте планирали перфектната Нова година, не е късно, но и не се бавете прекалено. В края на краищата, това е моментът, когато си обещаваме следващата да е по-добра. Ако самият празник не е, малко трудно ще повярваме на такова обещание.
 

И така, откъде да започнете:

- Съберете компанията. Разпитайте приятелите си, с които може да се организирате, какви са възможностите им като финанси, време и предпочитания.

- Преценете собственото си време. Тази Нова година е в нощта на събота срещу неделя и ако искате да пътувате, времето ще е ограничено. Освен ако нямате възможност да си пуснете някой друг ден отпуска.

- Изберете внимателно дестинацията. Независимо дали е заведение на няколко преки, хотел в друг град или разходка до друга държава – самата посока не гарантира добро изкарване. Така че подберете няколко възможни варианта и проверете условията. Допитайте се и до приятели с позитивен опит.

- Преценете разходите (за тях малко по-нататък).

- Резервирайте! На всеки се е случвало да чака последния момент преди Нова година, преди да реши какво да прави. Обикновено навсякъде е пълно и накрая празникът се оказва и компромис.

 

 

Вземи пари сега

 

А сега да си поговорим за цените. Най-евтино е, ако се съберете с приятели на домашен купон. В полунощ да излезете на площада, за да се смесите с общото веселие и да се порадвате на фойерверките. Подобен е случаят и ако се съберете в заведение. Много от тях си имат новогодишни програми с DJ, томболи и други забавления. Може да намерите такива с вход от 20-ина лева и свободна консумация. Куверти с включено празнично меню също могат да се намерят за 60-100 лева. Имайте предвид, че някои са с преференциални цени при по-ранна резервация, така че ако това е вашият вариант – действайте веднага.
 

Резервация на вила за компанията е друга изгодна опция. Цените варират според самата къща, капацитет, брой на гостите и нощувки. Неудобството е, че голяма част предлагат само пакет от 3 нощувки за Нова година. Както казахме цените варират, но за този период и компания от 10 души може да наемете вила за 1500 – 3000 лева, в зависимост дали офертата включва и храна. Вариант са и виличките в курортите. Цената на 4+2-местна такава на Боровец например е 220 лв. за нощ, а в Пампорово – 290 лв., но за четирима възрастни.
 

И като стана дума за курортите – двудневен пакет със закуски, вечери и празнична вечер стартират от над 400 лв. за двойна стая и на места стигат и до над 1000 лв. Но са удачен вариант, ако искате да съчетаете празника със ски или просто със семейно уединение. И тук все още има валидни отстъпки от цената за ранна резервация.

 

круизно пътуване за нова година

А защо не използвате повода да празнувате в чужбина? Вариантите тук са неизброими и освен от възможностите ви зависят и от мечтите ви – може да ви се ходи в Париж, може би в Дубай, а може би сте чували за купоните на круизни кораби? Най-евтината подобна алтернатива е да отскочите до съседна държава – Гърция, Сърбия, Македония, а защо не и Румъния.
 

Ако не ви достигат средства за някой от предпочитаните варианти, винаги може да кандидатствате за бърз кредит от Credissimo. Както казахме в началото – най-важното е да има весело настроение. А ако сте решили все пак да си останете вкъщи, може да си помогнете за него, като измислите собствени забавления за семейството – томбола, игри, а пък защо не филмов маратон или домашна дискотека.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.