Как да избереш перфектното място за Нова година

Как да избереш перфектното място за Нова година

Най-важното условие за един отличен празник, казват, е настроението. Не е ясно обаче защо никой не отчита, че хубавото настроение има нужда от съпътстващи обстоятелства, за да остане такова. Защото ако обстановката е кофти, другите хора нещо не са много готини, а храната лоша, то може и да се поизгуби. Те обаче могат изцяло да зависят от вашия избор. Затова, ако още не сте планирали перфектната Нова година, не е късно, но и не се бавете прекалено. В края на краищата, това е моментът, когато си обещаваме следващата да е по-добра. Ако самият празник не е, малко трудно ще повярваме на такова обещание.
 

И така, откъде да започнете:

- Съберете компанията. Разпитайте приятелите си, с които може да се организирате, какви са възможностите им като финанси, време и предпочитания.

- Преценете собственото си време. Тази Нова година е в нощта на събота срещу неделя и ако искате да пътувате, времето ще е ограничено. Освен ако нямате възможност да си пуснете някой друг ден отпуска.

- Изберете внимателно дестинацията. Независимо дали е заведение на няколко преки, хотел в друг град или разходка до друга държава – самата посока не гарантира добро изкарване. Така че подберете няколко възможни варианта и проверете условията. Допитайте се и до приятели с позитивен опит.

- Преценете разходите (за тях малко по-нататък).

- Резервирайте! На всеки се е случвало да чака последния момент преди Нова година, преди да реши какво да прави. Обикновено навсякъде е пълно и накрая празникът се оказва и компромис.

 

 

Вземи пари сега

 

А сега да си поговорим за цените. Най-евтино е, ако се съберете с приятели на домашен купон. В полунощ да излезете на площада, за да се смесите с общото веселие и да се порадвате на фойерверките. Подобен е случаят и ако се съберете в заведение. Много от тях си имат новогодишни програми с DJ, томболи и други забавления. Може да намерите такива с вход от 20-ина лева и свободна консумация. Куверти с включено празнично меню също могат да се намерят за 60-100 лева. Имайте предвид, че някои са с преференциални цени при по-ранна резервация, така че ако това е вашият вариант – действайте веднага.
 

Резервация на вила за компанията е друга изгодна опция. Цените варират според самата къща, капацитет, брой на гостите и нощувки. Неудобството е, че голяма част предлагат само пакет от 3 нощувки за Нова година. Както казахме цените варират, но за този период и компания от 10 души може да наемете вила за 1500 – 3000 лева, в зависимост дали офертата включва и храна. Вариант са и виличките в курортите. Цената на 4+2-местна такава на Боровец например е 220 лв. за нощ, а в Пампорово – 290 лв., но за четирима възрастни.
 

И като стана дума за курортите – двудневен пакет със закуски, вечери и празнична вечер стартират от над 400 лв. за двойна стая и на места стигат и до над 1000 лв. Но са удачен вариант, ако искате да съчетаете празника със ски или просто със семейно уединение. И тук все още има валидни отстъпки от цената за ранна резервация.

 

круизно пътуване за нова година

А защо не използвате повода да празнувате в чужбина? Вариантите тук са неизброими и освен от възможностите ви зависят и от мечтите ви – може да ви се ходи в Париж, може би в Дубай, а може би сте чували за купоните на круизни кораби? Най-евтината подобна алтернатива е да отскочите до съседна държава – Гърция, Сърбия, Македония, а защо не и Румъния.
 

Ако не ви достигат средства за някой от предпочитаните варианти, винаги може да кандидатствате за бърз кредит от Credissimo. Както казахме в началото – най-важното е да има весело настроение. А ако сте решили все пак да си останете вкъщи, може да си помогнете за него, като измислите собствени забавления за семейството – томбола, игри, а пък защо не филмов маратон или домашна дискотека.



Обратно към всички

Прочети още