Магия за пари - как да привлечем пари в живота си - част 2

Магия за пари - как да привлечем пари в живота си - част 2

9-те най-популярни ритуала и магии за получаване на пари по света

Откакто свят светува хората се вълнуват от възможните начини за придобиване на финансови средства и благосъстояние под различни форми, при това далеч преди да бъдат измислени парите като разменно средство. Освен обичайните пътища, независимо честни или нечестни, това разбира се е включвало различни ритуали, магии и вярвания. Много от тях са се запазили до ден днешен дали в пълен вид, или като отделни елементи. И може би всеки човек малко или много е подвластен на различни разбирания и дори суеверия.

За най-разпространените у нас „магии“ за сдобиване с пари, както и за психологическата им обусловеност, си говорихме в първата част на темата (линк). Тук ще излезем извън пределите на България, за да потърсим традициите в други краища на света. Съвсем естествено част от тях са познати и у нас (практиките от Фън Шуй, символиката на зеления цвят и пр.).

Други са по-скоро психологически похвати – различни техники, утвърждения и медитация, които според популярната наука променят вътрешния свят и ума ни, а с това и външните му проявления. Но поред:

 

Универсалното зелено

Обикновено хората смятат, че причината зеленото да е „цветът на парите“ е американския долар. Всъщност далеч преди цивилизацията да открие Новия континент зеленото е било цветът на устойчивостта, растежа и благосъстоянието. Това е един от основните три цвята и е символ на природата и нейната способност да твори и ражда плодове.

Ритуалите, свързани със зеленото, са всевъзможни. Най-популярен е този със зелената свещ. Простичко казано е достатъчно да имате такава и да я палите понякога. Дали ще е в олтарна обстановка, дали ще мълвите „магически“ слова, съзерцавайки пламъка, или ще горите нещо – си е ваш избор. Честно казано рецептите са толкова много, че е невъзможно да бъдат изброени на едно място.

Може да използвате зеленото и като цвят на амулет, предмет със специално значение или дори стайно растение. Повече за тях след малко, а сега за останалите цветове на парите: Златно, сребристо и червено. Последният според някои източници е малко агресивен, но пък се смята за задължителен за портфейла.

Колкото до зеленото и доларите: историята не е сигурна. Сведенията водят към свързано с природозащитните течения и Грийнпийс лоби в американското финансово министерство, което е наложило цвета на валутата като символ. Другата теория е, че изборът е бил заради трайността на зеленото мастило, което освен трудно податливо на химически реакции е било и достатъчно евтино.

 

Жаби, прилепи и други твари от Фън Шуй

Сигурно сте се сблъсквали с древноизточната наука за балансиран живот и енергии в обкръжаващия ни свят. Един от най-популярните й символи е трикраката зелена жаба – символ на просперитет. Можете да се сдобиете с такава фигурка в китайските магазини за сувенири. Тя си има точно определено място: в югоизточната част на дома/помещението/бюрото. Това е секторът на богатството в школата на Фън Шуй и се свързва с определени символи, цвят и елемент. В случая това са зеленият цвят и елемента дърво. Обикновено фигурката на жабата е в съчетание с монета, но до нея може да поставите и чашка със стотинки, завързана с червен конец. Третият най-разпространен символ на сектора „Богатство“ е Дървото на парите (Пахира акватика). Специалистите по Фън Шуй обаче твърдят, че всякакви растения с неостри и обли листа вършат работа.

Китайците освен това никога не пропъждали прилепите, които се заселвали под покривите им. Те също са символ на богатство. Не е нужно да си търсите прилеп за домашен любимец – за целта има амулет Петте прилепа, който също може да намерите в магазините за подобни сувенири.

Третата късметлийска твар е паякът, но това вероятно ви е познато.

 

Дървото на парите

За разлика от Фън Шуй в случая не става въпрос за истинско дърво, а за маскирано такова. Трябва ви саксийно растение или букет клони, на които да закичите пари вместо листа. И тъй като малко хора са склонни да увисват банкноти по вазите си, допустимата вариация е те да са символични, т.е. нарисувани или принтирани.

Има значение какъв дървесен материал използвате. Например вечнозелените са естествен символ на просперитет, растеж и здраве. Върбата помага, когато имате разходи за здраве и лечение. Клоните от дъб пък са за финансова стабилност и защита от загуби.

 

Люспи от риба

Кръгли са и блестят – идеалният символ на парите. В Чехия си носят люспа от риба в портфейлите, а на Коледа ги поставят под чинията си. Може би сте го срещали и у нас като носене на люспа от шаран у себе си.

 

Винаги пълен портфейл

Гърците си имат суеверие, че за да не те среща бедност, никога не трябва да оставаш без пари. Затова винаги държат дребни монети в портфейла или джобовете си. Освен това, когато подаряват портфейл или чанта, винаги слагат монета или банкнота вътре.
Във Великобритания имат подобен ритуал и той се състои в поставянето на монети в джоба на новите дрехи. Освен това на Острова празнуват Новата година задължително в чисто ново облекло. Не си и помислят да облекат стара рокля.

 

Сънувай злато – сдобий се със злато

Едно от най-разпространените поверия в Турция е, че ако сънуваш злато, значи ти предстои да забогатееш. Това се е видоизменило в ритуал, който представлява спане със злато в ръка. Вероятно златен пръстен би бил достатъчен.

 

Ориз

Произходът на ориза като материал за магия за пари не е ясен, но е силно разпространен. Трябват ви чаша, буркан или друг съд. Сипете в него шепа ориз, а отгоре шепа дребни монети. Може да го поставите до входната врата и да пускате вътре стотинки винаги, когато се прибирате. Може да го превърнете и в свещник и да го съчетаете със споменатата по-горе зелена свещ. А за подсилване може да добавите и някои „вълшебни“ подправки като дафинов лист, канела и индийско орехче (повече за тях: Как да привлечем пари в живота си - част 1).

 

Конец с възли

Отново ритуал с неясен произход и отново доста простичък: Взимате конец и връзвате 7 възела, като през това време се съсредоточавате върху мисълта за богатство. Според някои трактовки трябва да се съсредоточавате по-дълго време, а именно докато завържете седем пъти по седем възела. Съществено важно е докато го извършвате мислите ви да са чисти и благородни. Което донякъде го превръща в начин за съсредоточаване, близък до следващия метод.

 

Афирмации

Иначе казано са утвърждения, които човек си повтаря, докато повярва в тях. Или поне докато подсъзнанието му повярва. Част са от модерната култура на позитивна психология и стремеж към осъзнатост. Целта е да програмирате мозъка си, а за да я постигнете трябва да повярвате в няколко факта: че сте достойни, да бъдете щастливи; че животът се случва сега и тук и грижите за минало и бъдеще са излишни; че можете да постигнете всичко, но трябва да вярвате в себе си; задължително е да спрете контрапродуктивните емоции като ревност и завист; учете се на уважавате парите, с които могат да бъдат извършени много благородни дела; научете се също така и да не скъперничите и да давате с благодарност.  Всички тези твърдения могат да бъдат поставени и формулирани в различни утвърдителни изречения, които е хубаво да си повтаряте редовно.

Ако се върнем на родна територия, сигурно знаете поговорката, че пари при пари отиват. Затова ако ви трябва лек финансов тласък, с който да завъртите колелото на богатството, а няма откъде да го получите, Credissimo ще се радва да е до вас по пътя ви към по-добър и състоятелен живот. Възползвайте се от 'Credissimo до заплата' - за суми до 600 лв. и едномесечен срок за погасяване (без лихва в гратисния период) или от 'Credissimo плюс' - потребителски кредит до 2 500 лв. с индивидуален план за погасяване според възможностите ви. Обратно към всички

Прочети още