Мога ли да взема кредит, ако нямам постоянен месечен доход?

Мога ли да взема кредит, ако нямам постоянен месечен доход?

Животът ни е пълен със социално наложени митове. Един от тях е, че ако нямаш постоянна работа на пълен работен ден с относително добра заплата, значи не си пълноправен член на обществото и си съмнителен. Може би човек, на когото не може да се има пълно доверие. Все повече хора обаче разбиват този мит и доказват, че не е задължително да си служител на фирма, за да работиш и получаваш заплащане срещу работата си. Развитието на технологиите улеснява още повече работата на свободна практика и увеличава възможностите за такава. Вариантите за получаване на доходи, без непременно това да е свързано с постоянна работа, разбира се, съвсем не приключват тук. Онлайн бизнес, приходи от дивиденти или наеми – хипотезите са всевъзможни.

На фона на това съвсем естествено ще разбием мита, че право на кредит могат да имат единствено хората, които могат да удостоверят платежоспособността си с наличието на трудов договор. В основата на това схващане стои разбирането, че само по този начин можеш да гарантираш – документално, че си способен да изплащаш заема си редовно и в срок. Истината обаче е, че няма никакъв проблем да получиш кредит и без да имаш постоянен месечен доход. Стига все пак да имаш някакъв доход.

 

Как става?

Процедурите, през които се минава след подаване на заявление за теглене на кредит, са едни и същи. А факторите, които определят, дали той ще бъде одобрен, са много. Наличието на доход от трудови правоотношения е само един от тях. Напълно възможно е например човек, който има постоянен договор с висока заплата да не получи заем, ако е бил неизряден платец и не е обслужвал свои предишни кредити. Историята му в ЦКР би подсказала, че е възможно да следва такъв модел на неплащане, въпреки че формално отговаря на останалите условия. По същия начин човек, без трудов договор, но може да докаже, че получава доходи, може да изплаща заема си и няма други съображения в кредитната история, съвсем логично ще получи безпроблемно бърз кредит.

 

Има ли уловка?

Няма никакви уловки и това има своето съвсем логично обяснение. Бързите кредити като продукт са предназначени да покриват тази част от финансовите нужди на гражданите, които банките по различни причини не биха могли. Напълно наясно сме, че извънредните разходи и неочакваните ситуации не спохождат само избрани хора, случват се на всеки. Затова механизмите за отпускане на бърз заем са максимално гъвкави и съобразени със съвременния начин на живот. Целта на Credissimo е да предоставя удобни условия и равни възможности за всички свои потребители, с пълното разбиране и яснота за конкретната ситуация на всеки индивидуален случай.

 

Какво трябва да направя?

Единственото необходимо е да извършиш първата стъпка: Попълване на заявление през сайта, мобилното приложение или чатбот услугата на Credissimo. Това действие по никакъв начин не те задължава с нищо - не е договор и можеш да се откажеш във всеки момент. От там нататък ние ще се погрижим да предоставим най-добрите спрямо твоя случай опции. Единственото задължително условие е наличието на валидна лична карта и, разбира се, навършено пълнолетие.

 

Какво трябва да знам?

Имаш възможност да кандидатстваш за два вида кредит: Такъв до 600 лв., който трябва да върнеш в рамките на месец. За всеки първи и седми заем не дължиш лихва, ако го възстановиш в рамките на гратисния период. Или в размер до 2000 лв. с индивидуално определени срок и вноски за погасяване. Преди да пристъпиш към избора на продукт и подаването на заявление е добре да направиш собствена преценка, дали и как можеш да го изплатиш. Ако изпитваш затруднения с това, в рамките на процеса ще получиш съдействие и съвети от кредитните ни консултанти. Не се притеснявай да зададеш всичките си въпроси – по мейл, през чат формата на сайта или, ако ти е по-удобно, по телефона.



Обратно към всички

Прочети още