Предимствата да имаш банкова сметка

Предимствата да имаш банкова сметка

Плюсовете от това да притежаваш банкова сметка

След промените в закона за задължително изплащане на трудовите възнаграждения (ЗОПБ) и обезщетенията за временна нетрудоспособност (НПОПДОО) единствено по банкова сметка, вече всеки втори българин би следвало да има поне една - по данни на БНБ към 2015 г. броят на издадените платежни карти е общо 14 673 472, от които 155 830 са издадени през същата година.

Погледнато практично, притежанието на банкова сметка, с прилежащата й карта, е предимство. Голяма част от нас вече знаят това и се възползват от преимуществата. Показателно е, че ръстът на плащанията с карта е над 70% за миналата година, като вече над 40% от нас я използват вместо плащане в брой, а по данни на НСИ, 18.5% избират да спестят време и нерви, пазарувайки по интернет.

Най-често използваме картата си в супермаркети, бензиностанции, киносалони, аптеки, вериги за бързо хранене, както и за плащане на сметки за телекомуникационни услуги (фиксирана и мобилна телефония, VoIP, кабелна телевизия, интернет). Онлайн предпочитаме да се поглезим и с продукти от сайтове за дрехи и спортни стоки, стоки за дома (техника, мебели, детски играчки), хотелски резервации и почивки.

Разбира се, има причина голяма част от хората да предпочитат плащането с карта - освен безспорно удобство, банковата сметка ти гарантира по-голяма сигурност и контрол за теб и парите ти.

Ето само част от предимствата, с които можеш да направиш ежедневието си значително по-лесно.

Всички пари, с които разполагаш, са винаги с теб и в безопасност

Край на притесненията, че нямаш достатъчно пари в брой! Заедно с това, че можеш винаги да извадиш картата и да платиш с нея, сумата, която стандартно можеш да изтеглиш от банкомат за един ден, е по-ниска от тази за плащане на ПОС терминал. Така не е нужно да се разхождаш няколко дни подред, за да имаш налични пари за по-големи покупки, като телевизор, например.

Междувременно си спокоен, че парите ти са на сигурно място! За твоята сигурност и пpeвeнция от злoнaмepeни дeйcтвия, бaнĸитe, финaнcoвитe инcтитyции и paзплaщaтeлнитe пocpeдници пoлaгaт eжeднeвни ycилия зa тexничecĸoтo ycъвъpшeнcтвaнe нa зaщититe, инвecтиpaйĸи във внeдpявaнeтo нa инoвaции. Cигypнocттa нa paзплaщaниятa oнлaйн е гapaнтиpaна, чpeз cпeциaлизиpaни cиcтeми зa идeнтифиĸaция нa ĸpeдитнитe и дeбитнитe ĸapти. А в случай на грешка или ако имаш съмнения, винаги можеш да откажеш транзакцията. Изcлeдвaнe пoĸaзвa, чe измaмитe пpи ĸapтoви paзплaщaния в Бългapия ca чeтиpи пъти пo-мaлĸo oт тeзи в Eвpoпa.

Онлайн пазаруване - всичко, което искаш, на клик разстояние!

Когато имаш нужда от нещо - битова техника, дрехи, спортен уред или дори мебели, не е нужно да напускаш комфорта на собствения си дом. Това важи и за плащането на повечето битови сметки, дори някои институции предлагат отстъпки, ако платиш по интернет.

Накратко, всичко, за което можеш да се досетиш, вече е достъпно и онлайн,

а в epaтa с развитието на дигитaлнитe тexнoлoгии, eлeĸтpoннитe плaщaния пpидoбивaт вce пo-гoлямa популярност и осигуряването на сигурността им е закон.

Имаш пълен контрол над средствата си по всяко време на денонощието

Дори да не използваш онлайн банкиране, всяка банка предлага да ти създаде електронен профил, в който можеш да следиш както приходите, така и разходите си. Освен това можеш да заявиш автоматично плащане на комунални услуги и получаване на моментално SMS известие всеки път, когато получаваш или изпращаш пари. Така по всяко време знаеш какво се случва с парите ти! Допълнително, благодарение на подробната история на транзакциите, имаш възможност не само да видиш каква наличност има по сметката ти, но и да проследиш къде отиват парите ти и да оптимизираш бюджета си.

А когато ти трябват пари?

В Credissimo винаги получаваш пари до минути и не само можеш лесно да заявиш получаване на пари, но те пристигат директно по сметката ти в най-кратък срок. Така не само няма да губиш време да се разхождаш до най-близката каса, но можеш да ги използваш веднага, където и да си! Получи пари точно в момента, в който ти трябват - бързо, лесно и удобно. Заяви онлайн кредит от Credissimo и избери получаване по банкова сметка. Това е всичко! Няма нужда дори да ставаш от дивана - с одобрение до 7 минути, ще получиш превода максимално бързо и удобно, без да се налага да ходиш до офис. И това не е всичко! Като водеща FinTech компания, Credissimo непрекъснато търси нови решения за подобрение на услугата си и повече удобство за потребителите. Последната иновация, единствена по рода си на българския пазар, е възможността нашите клиенти да потвърдят банковата си сметка, докато попълват заявлението за кредит. Така си максимално защитен от измами, а чрез верификацията ще можем още по-бързо да придвижим заявката ти за кредит. Накратко, ти получаваш парите си до минути по сметка, а защитата на личните ти данни е гарантирано.

За да се увериш сам колко е удобно, Credissimo има предложение за теб.

Ако си усвоявал кредит от нас с превод по банковата сметка: сега получаваш % отстъпка от оскъпяването на следващия си заем при потвърждаване на банковия си акаунт.

А, ако още не си се възползвал от кредитните продукти на Credissimo, или винаги си получавал парите си в брой на каса, сега имаш причина да опиташ нещо различно! Заяви кредит сега, избери получаване на сумата по банков път и/или потвърди банковата си сметка и ние ще ти дадем индивидуален гарантиран % отстъпка от оскъпяването на заема.

Заяви кредит още сега »



Обратно към всички

Прочети още