10 идеи за романтичнo утро на Свети Валентин

10 идеи за романтичнo утро на Свети Валентин

Преди много, много векове, в една не толкова далечна империя, живял един свещеник, който силно вярвал в любовта. И по-точно преди 17 века, в Римската империя, а духовникът се наричал Валентин.

Може би не знаете неговата история. Валентин попаднал под управлението на император Клавдий II, известен с недалновидните си решения. Едно от тях било да забрани браковете на млади мъже, защото от неженените ставали по-добри войници. Въпреки забраната обаче, свещеникът Валентин продължил тайно да венчае влюбени двойки, заради което – след като бил разкрит, се простил с главата си.

Трагичната история на Свети Валентин води след себе си и традицията на неговия ден, католическият свят да почита любовта. А вече и целият свят.

Тази история си заслужава отбелязването, нали? Затова сме подготвили 10 идеи за щастлив старт на 14 февруари. Ползите от него са две: Първо, ще настрои денят ви и този на човека до вас на романтична вълна. И второ, с храна няма как за сбъркате, нали казват, че любовта минава през стомаха. А и романтичната закуска е чудесна изненада за начало на деня.

Закуска „To go“

Тази година Свети Валентин се пада в работната седмица, което сериозно може да обърка плановете за закуска, ако ходите рано на работа (и не искате да ставате по нощите). Така че, ако нямате време за подобен ритуал, може да заложите на закуска за из път. В случая по-важен е жестът и елементът на изненада. Когато денят започва от рано, често пропускаме закуската или хапваме нещо на крак. Каква по-приятна изненада от това, любимият човек да ти е я приготвил? Може да добавите в кутията или пакета и бележка. Самото съдържание не е толкова от значение, дори обикновен сандвич би свършил работа.

Закуска в леглото

Класиката в жанра вероятно няма нужда от представяне. Тя включва кафе (ако пиете такова), сок или фреш и нещо сладко. Ако не ви върти около печката от зарана, може да подготвите закуската от вечерта или да купите отнякъде. Разбира се, не е задължително да пресъздавате ситуация от филмите, ако не искате на връх сряда да събирате трохи и да перете чаршафи. Може да закусвате в кухнята, но да отделите време на процеса по събуждане…

Закуска за почиващи

Ако имате възможност да вземете почивен ден, работите от вкъщи или по стечение на обстоятелствата сте у дома, то традициите може да бъдат рязко нарушени. И да закусите с коктейл или шампанско. И с ясното съзнание, че тази закуска може да продължи дълго време и дори цял ден. Но пък кога скоро сте си позволявали подобно нещо?

Закуска за романтици

По дефиниция всичко розово и червено, всичко сладко и сърцевидно, е романтично. С такова оформление дори обичайната, всекидневна закуска ще има празничен оттенък. Дали ще нарежете филийките на сърца, дали ще украсите масата в червено, ще закачите балони или пък ще украсите с цветя – изборът е ваш.

Закуска за прагматици

Да не си падате по червено, розово, цветя и сърца, не означава, че не сте романтични или че не изпитвате любов. Малка промяна в сутрешната рутина може да има голямо значение. Ако партньорът ви обикновено прави кафето, отменете го. Ако по принцип не закусвате, станете 15 минути по-рано и подгответе нещо. Ако харесвате „силни закуски“, например с яйца, пригответе такава.

Закуска за шегаджии

Романтични или не, чувството за хумор е спасило света, както се казва в поговорката. Ако в семейството обичате смешките, може да заложите именно на тях, пак би било запомнящо се. Останалото оставяме на въображението ви.

Закуска за децата

Вероятно трудно ще се намери родител, който да не постави любовта към децата си на първо място. Така че може и тях да изненадате. Още повече, че малките са доста по-ентусиазирани по отношение на всякакви празници. Забравете здравословните комбинации и ги зарадвайте с палачинки, пържени филийки, шоколад. В този случай може би е добре, че Свети Валентин е само един път в годината…

Закуска от децата

На горния принцип няма по-радостна изненада от тази, в която са замесени децата. Така че, ако имате възможност да ги превърнете в съучастници за сутрешната изненада, то тя би имала в пъти повече сила. Ако са на училище сутринта, е достатъчно да оставят бележка или да подготвят своя принос тайно от вечерта.

Закуската като обещание

Ако наистина искате да поставите целия ден под знака на романтиката, то може да разпределите плановете си именно като започнете от сутринта. Ако сте предвидили романтична вечеря, загатнете за нея на закуска. Или подгответе подарък, който да подарявате на порции. Идеята е половинката ви да разбере, че има още и това да изпълни денят й/му с трепетно очакване.

Закуска с отложен старт на празника

Тъй като, както стана дума, Свети Валентин е през работната седмица, може да решите да го отбележите уикенда. В този сценарий има вариант да „пропуснете“ срядата, за да може уикенда да е изненада. Той обаче носи и риск да провалите деня, като не покажете че сте помислили за него, за да запазите тайната. Втората опция е да представите плановете си като „гарнитура“ към закуската. А третата, отново само да загатнете, без да издавате цялата изненада. Например, че сте планирали пътуване, но в никакъв случай да не издавате къде.

Това бяха идеите ни за романтичен старт на деня на 14 февруари. А ако искате да сте изрядни в подготовката, може да прегледате и предложенията в „10 идеи за романтична изненада за НЕЯ“  и „10 идеи за романтична изненада за НЕГО“. Всеки един от плановете си може да финансирате с помощта на Credissimo плюс (до 2500 лв., до 24 месеца) или Credissimo до заплата (до 600 лв., 0% лихва за всеки 1 и 5 заем). Вярно, че любовта не се купува с пари, но никой не е казал, че е забранено да я демонстрирате по този начин и с размах. Почти със сигурност ще бъде оценено от отсрещната страна!



Обратно към всички

Прочети още