Бърз кредит за първия учебен ден?

Бърз кредит за първия учебен ден?

Лятото е към края си, а с него наближава и започването на учебната година. Предстоят дни, изпълнени с приготовления – купуване на учебници, тетрадки и помагала, дрехи, екипи и раници. А някои може да стигнат и до мебелните магазини. Освен необходимото за целта време, това е и момент на доста харчове.

Как да организирате подготовката? Кога да вземете бърз кредит, от какво може да се спести и какво е задължително? Ето кратък план, с който да сте изрядни на 15 септември:

Списък и бюджет

Не тръгвайте направо към магазините с надеждата, че ще успеете да задържите нещата под контрол. Преди това си направете подробен списък с всички покупки и приблизителна разбивка колко струват. С по-големите е лесно, но често купуването на принадлежностите объркват сметките. Причината е че са много – тетрадки, химикалки и моливи, гумички и острилки, етикети и подвързии за тетрадките и учебниците, блокчета за рисуване, боички и флумастри, линия и триъгълник, нов несесер… Всички тези предмети струват стотинки или левчета. Но са много и сумарно представляват немалък разход – между 50 и 100 лв. според изборите ви в магазина.

След като си направите списъка, го съпоставете спрямо средствата, които искате или можете да отделите. Необходима ли е нова раница или и старата върши работа? Прегледахте ли какви пособия и материали са ви останали от предната учебна година (освен ако не става въпрос за първокласник)? Какво е наистина необходимо и с какво може да се размине? Задраскайте ненужното и направете отново сметката. Тук има малка клопка: Може да решите, че не е задължително да купувате всичко преди началото на учебната година, а да оставите някои неща за след това. Подобен подход обаче по-скоро може да обърка плановете и да доведе до неудобство в следващите седмици и месеци. Ако не ви достигат средствата за списъка с основни и задължителни покупки, може да си помогнете с бърз кредит.

Забравих ли нещо?

Случва се да сме пропуснали нещо или да не сме се сетили, че може да потрябва:

  1. Кутия за храна и шише за многократна употреба. Кутиите за храна са необходими не само ако детето си носи обяд от вкъщи, но и защото са удобни за прибиране на закуски и плодове. Така лесно може да добавяте в раницата по някой плод или зеленчук, сандвич за междучасието, бисквити или пък дори мюсли. Ако са в плик в раницата, вероятно вече знаете, че се смачкват и често биват връщани след училище под формата на пюре, размазано по раницата, учебниците и тетрадките. Разбира се може да купувате вода всеки ден, но не използвайте бутилките от нея, за да наливате нова. Те са направени от пластмаса, която не е пригодена за многократна употреба и при такава става вредна. Затова ще ви е необходимо и шише от качествена пластмаса или друг материал.
  2. Портмоне. Вероятно давате джобни, освен ако детето не е съвсем малко. Не е желателно те да се носят по джобовете, първо защото може да изпаднат или да бъдат отмъкнати, и второ с възпитателен метод. Детето трябва да знае да уважава парите, което е трудно, когато не ги изкарва.
  3. Телефон. Малко вероятно е вече да няма такъв, но в противен случай може да съжалите за моментите, в които нямате връзка с детето. Всичко се случва и връзката може да ви е необходима.
  4. Занималнята. Ако детето ви ходи на занималня в училище това не е проблем, но ако ползвате частна, предвидихте ли като разход за началото на годината и таксата?
  5. 15 септември. Не забравяйте да включите в сметките и разходите около самия първи учебен ден – букетът за учителката, пари за хапване или някакво забавление след самото откриване в училище.

Откъде да пазарувате?

Преди началото на учебната година всякакви пособия и принадлежности за ученика плъзват дори и в хранителните супермаркети. Често на тези места има и промоции, свързани с 15 септември, включително и на дрехи. Това е единият вариант, от който може да се възползвате, за да намалите разходите. Вторият е да поръчате онлайн, където също има намаления, но намирането на всичко необходимо е много по-лесно и не се налага да обикаляте. И тук един съвет: По-добре направете пазара без деца, защото иначе със сигурност ще излезете с повече покупки от планираното.

В зависимост от конкретния списък, пособията вероятно ще ви излязат към 100 -150 лв. Като добавите и по-големи покупки като раница, дрехите, учебниците (които се купуват от родителите в по-горните класове), сумата може да стигне и да задмине 400 - 500 лв. Подходящ за случая е “Credissimo до заплата“, който е в размер до 600 лв. и е с 0% лихва за всеки първи и пети заем.

Около старта на учебната година мебелните магазини също пускат промоции на обзавеждане за детска стая. Така че ако сте планирали да се занимавате с промени по интериора й, по-удачно е да се възползвате сега от намалените цени. Удобен в този момент е „Credissimo плюс“, който е за суми до 2500 лв. и възможност за разсрочване до две години.



Обратно към всички

Прочети още