close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Бърз кредит за първия учебен ден?

от Силвия Пенчева | 31.08.2017

Бърз кредит за първия учебен ден?

Лятото е към края си, а с него наближава и започването на учебната година. Предстоят дни, изпълнени с приготовления – купуване на учебници, тетрадки и помагала, дрехи, екипи и раници. А някои може да стигнат и до мебелните магазини. Освен необходимото за целта време, това е и момент на доста харчове.

Как да организирате подготовката? Кога да вземете бърз кредит, от какво може да се спести и какво е задължително? Ето кратък план, с който да сте изрядни на 15 септември:

Списък и бюджет

Не тръгвайте направо към магазините с надеждата, че ще успеете да задържите нещата под контрол. Преди това си направете подробен списък с всички покупки и приблизителна разбивка колко струват. С по-големите е лесно, но често купуването на принадлежностите объркват сметките. Причината е че са много – тетрадки, химикалки и моливи, гумички и острилки, етикети и подвързии за тетрадките и учебниците, блокчета за рисуване, боички и флумастри, линия и триъгълник, нов несесер… Всички тези предмети струват стотинки или левчета. Но са много и сумарно представляват немалък разход – между 50 и 100 лв. според изборите ви в магазина.

След като си направите списъка, го съпоставете спрямо средствата, които искате или можете да отделите. Необходима ли е нова раница или и старата върши работа? Прегледахте ли какви пособия и материали са ви останали от предната учебна година (освен ако не става въпрос за първокласник)? Какво е наистина необходимо и с какво може да се размине? Задраскайте ненужното и направете отново сметката. Тук има малка клопка: Може да решите, че не е задължително да купувате всичко преди началото на учебната година, а да оставите някои неща за след това. Подобен подход обаче по-скоро може да обърка плановете и да доведе до неудобство в следващите седмици и месеци. Ако не ви достигат средствата за списъка с основни и задължителни покупки, може да си помогнете с бърз кредит.

Забравих ли нещо?

Случва се да сме пропуснали нещо или да не сме се сетили, че може да потрябва:

  1. Кутия за храна и шише за многократна употреба. Кутиите за храна са необходими не само ако детето си носи обяд от вкъщи, но и защото са удобни за прибиране на закуски и плодове. Така лесно може да добавяте в раницата по някой плод или зеленчук, сандвич за междучасието, бисквити или пък дори мюсли. Ако са в плик в раницата, вероятно вече знаете, че се смачкват и често биват връщани след училище под формата на пюре, размазано по раницата, учебниците и тетрадките. Разбира се може да купувате вода всеки ден, но не използвайте бутилките от нея, за да наливате нова. Те са направени от пластмаса, която не е пригодена за многократна употреба и при такава става вредна. Затова ще ви е необходимо и шише от качествена пластмаса или друг материал.
  2. Портмоне. Вероятно давате джобни, освен ако детето не е съвсем малко. Не е желателно те да се носят по джобовете, първо защото може да изпаднат или да бъдат отмъкнати, и второ с възпитателен метод. Детето трябва да знае да уважава парите, което е трудно, когато не ги изкарва.
  3. Телефон. Малко вероятно е вече да няма такъв, но в противен случай може да съжалите за моментите, в които нямате връзка с детето. Всичко се случва и връзката може да ви е необходима.
  4. Занималнята. Ако детето ви ходи на занималня в училище това не е проблем, но ако ползвате частна, предвидихте ли като разход за началото на годината и таксата?
  5. 15 септември. Не забравяйте да включите в сметките и разходите около самия първи учебен ден – букетът за учителката, пари за хапване или някакво забавление след самото откриване в училище.

Откъде да пазарувате?

Преди началото на учебната година всякакви пособия и принадлежности за ученика плъзват дори и в хранителните супермаркети. Често на тези места има и промоции, свързани с 15 септември, включително и на дрехи. Това е единият вариант, от който може да се възползвате, за да намалите разходите. Вторият е да поръчате онлайн, където също има намаления, но намирането на всичко необходимо е много по-лесно и не се налага да обикаляте. И тук един съвет: По-добре направете пазара без деца, защото иначе със сигурност ще излезете с повече покупки от планираното.

В зависимост от конкретния списък, пособията вероятно ще ви излязат към 100 -150 лв. Като добавите и по-големи покупки като раница, дрехите, учебниците (които се купуват от родителите в по-горните класове), сумата може да стигне и да задмине 400 - 500 лв. Подходящ за случая е “Credissimo до заплата“, който е в размер до 600 лв. и е с 0% лихва за всеки първи и пети заем.

Около старта на учебната година мебелните магазини също пускат промоции на обзавеждане за детска стая. Така че ако сте планирали да се занимавате с промени по интериора й, по-удачно е да се възползвате сега от намалените цени. Удобен в този момент е „Credissimo плюс“, който е за суми до 2500 лв. и възможност за разсрочване до две години.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.