close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Да инвестираш в идеите си, значи да осъществиш мечтите си!

от Credissimo България | 06.10.2016

Да инвестираш в идеите си, значи да осъществиш мечтите си!

 

"Заспивай с идея, събуждай се с цел."


Това гласи едно клише, но пък много клишета са станали такива, точно защото са верни. Случвало ли ти се е да ти хрумне нещо много добро, дори гениално… и след първоначалната еуфория да го оставиш да избледнее, да потъне? При идеите и мечтите има един феномен: ако не действаш веднага, започваш като защитен механизъм сам да се разубеждаваш. Например, че идеята всъщност не е толкова добра, че е трудно изпълнима, че не можеш да се справиш с нея и любимото – че не знаеш как, защото нямаш материално обезпечение като начален капитал, офис, хора, време.
Много бизнеси обаче са започвали буквално от нулата: С един компютър, изстискани от всекидневието часове, увеличаващи се до безсънни нощи. С никакви или малко пари. Но с много ентусиазъм и желание. И после са се превръщали в мащабни печеливши начинания.


Причината често е в един малък трик, който мозъкът ни играе.Изключително трудно е човек да види собственото си „аз“, проектирано в бъдещето. Да предвиди плановете за успехи и провали. Да види пътя, който мъничката му идея ще извърви от зародиш до образа в мечтата ни. Обикновено ни се иска да започнем сега и утре да сме вече преуспели.


Това, естествено е доста нереално. Пътят към осъществяването е пълен с малки стъпки, също както пътят от теб до съседния магазин се извървява. Не се телепортираш там, а после с покупките обратно вкъщи, нали така? Точно представата за телепортация от стола, в който мечтаеш, до стола, в който искаш да седиш, е тази, която прецаква мечтите и идеите.


Какво обаче се случва, ако се опитаме ние да изиграем мозъка и да му представим осъществяването на идеята стъпка по стъпка, а не като голямата цел? Това е много по-лесно за възприемане. Ако опишеш този път, ще видиш, че съвсем не ти трябва толкова много в началото. Нито голям офис, нито голям екип, нито голям капитал. Така вече изглежда доста по реалистично, нали?


Aко имаш идея и предприемачески дух, това е първото, което трябва да направиш:

План с ясни стъпки. А после действие

(без него нищо не става, освен ако не си притежател на вълшебна пръчица). Пропуските в тези първи стъпки може да попълниш много по-лесно. Ще видиш и че нужният начален капитал е много по-малък от първоначалните ви представи.


Липсата на работа също не е проблем, поне ще имаш достатъчно време. Банките надали биха ви отпуснали заем без доходи, но съвсем спокойно може да финансирате начинанието си с бърз кредит. В случаите, когато нямаш доказани доходи и поръчител, решението е ясно: Credissimo предоставя бързи заеми на стойност до 2000 лв. само срещу лична карта.


Последният проблем, който вероятно ще те съпътства дълго време, са всички тези хора около теб, които не вярват в успеха ти. Макар и трудно ще трябва да се научиш да не им обръщаш внимание. После сами ще се разкаят, че не са повярвали в теб.

Прочети още

Как да управляваш по-разумно парите си?
Как да управляваш по-разумно парите си?

Ключът към доброто планиране е в ръцете ти! Виж кои са най-удобните мобилни апликации за управление на финансите

Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...
Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...

В кампанията ни “Топъл обяд навреме” раздадохме над 8 000 порции топъл обяд на хора в затруднено положение.

Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...
Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...

Планира се увеличаване на броя порции до 1 000 на ден, поради големия брой желаещи