Какво да вземеш със себе си по време на абитуриентския си бал?

Какво да вземеш със себе си по време на абитуриентския си бал?

Пролетта е в разгара си, месец май е в своя край, а това означава само едно - времето на абитуриентските балове е тук. На всеки е ясно, че подготовката за тази вечер е сериозна и започва отдалече. И тъй като знаем, че времето на големите решения (например какъв да бъде тоалета ти) вече отмина, ще ти спестим съвети относно тях. Вместо това, ще насочим вниманието ти към някои по-дребни неща, които често остават пренебрегнати в самата абитуриентска вечер. А именно - какво да вземеш със себе по време на бала. Грабнахме ли вниманието ти?

Започваме с универсалните неща, които е задължително всеки да носи със себе си в най-важния момент от съзряването си.

  • Пари

Може би изглежда странно, че започваме с нещо толкова очевидно, но е изненадващо колко от най-важните неща биват забравени в суматохата на абитуриентския бал. Винаги е добра идея да носиш пари в брой или карта със себе си, особено по време на балната си вечер. Никога не знаеш кога може да се наложи да похарчиш пари за нещо непредвидено - лека закуска, питие, дори и за таксито към вкъщи или към друга дестинация. Ако се увериш, че носиш със себе си подходяща сума, това със сигурност ще ти спести някои неловки ситуации.

  • Телефон и зарядно

Сигурни сме, че ще ти е трудно да забравиш телефона си, особено пък по време на бала си. Все пак това е устройството, което ще ти позволи да поддържаш връзка с приятелите си и да заснемеш най-любимите си спомени със съучениците си.
Въпреки това, важно е да напомним, че е необходимо да се увериш, че телефонът ти е достатъчно зараден и ще може да издържи цялата вечер. Ако те съмнява, че това е възможно, носи зарядно или външна батерия със себе си.


За дамите:

Безопасни игли

Винаги е добра идея да вземеш няколко безопасни игли със себе си на абитуриентския си бал. Малък гаф в твоето или облеклото на приятел може да възникне по всяко време, а безопасната игла е истински спасител в подобни ситуации. Ако падне копче, скъса се презрамка или някой подгъв реши да се разшие, тя може да ти помогне да го поправиш бързо и дискретно. Плюс това, безопасните игли са много малки и леки, така че дори и да не ти влязат в употреба, няма да ти пречат или тежат.

Втори чифт обувки

Всички знаем, че някои тоалети изискват висок ток, който може да бъде изключително болезнен при по-продължително носене - особено, ако нямаш много опит с него. Няма нищо по-неприятно от това да пропуснеш някои от най-забавните и запомнящи се моменти от абитуриентската си вечер, заради неудобни обувки!
За щастие, решението на този проблем е лесно! Просто помоли някой приятел да ти донесе друг чифт, който да обуеш в момента, когато краката започнат да те болят. Можеш да проявиш креативност и да подбереш равни обувки, които се съчетават добре с тоалета ти - например, такива с подходящ цвят или с подобен елемент. Но дори и да не намериш такива, не се притеснявай - всеки, на когото се е налагало да танцува часове наред с неудобни обувки, веднага ще кимне разбиращо към избора ти на маратонки.

Ластици и фиби за коса

Ако предвиждаш да бъдеш с по-шармантна прическа, добра идея е да вземеш със себе си ластици и фиби за коса. След часове безспирни таници е неизбежно да ти изпадне някой кичур коса или сложно сплетената ти прическа ще започне да се разпада.
Наличието на няколко ластичета или други аксесоари за коса ще ти позволи бързо да коригираш всички спешни проблеми с косата си.

 

За кавалерите:

-Малък подарък

Да подариш нещо малко на твоята дама за бала е мил жест, който може да направи нощта още по-специална. Не е нужно да е скъпо или екстравагантно, просто нещо, което показва, че си вложил мисъл и усилия във вечерта. Ако нямаш представа какво да поднесеш, ето няколко примера, които да обмислиш:

-        Цветя: абсолютна класика, на която винаги можеш да заложиш;

-        Шоколад: кой не обича нещо сладко и изискано на специалния си ден;

-        Колаж от общи снимки: нещо персонално, но малко и лесно за изработване;

Абитуриентската вечер е специално събитие, което отбелязва началото на нова глава в живота. Затова винаги е страхотна идея да подариш нещо сантиментално на дамата си, което винаги ще ѝ напомня за тази вечер.

Часовник

Носенето на часовник като аксесоар по време на балната вечер е добра идея, не само защото добавя нотка стил и изтънченост към избрания тоалет, но и защото може да бъде невероятно полезен и удобен при всякакви ситуации. Абитуриентският бал е натоварена и изпълнена със събития вечер - срещи на различни локации, снимки с класа, вечеря, танци и още много. Затова  е важно да имаш представа от времето, за да знаеш, че няма да закъснееш или пропуснеш важни събития.

 

Балът е момент, бележещ житейското израстване на човек, което изисква стабилна подготовка. Затова е важно да не допускаш малките проблеми да развалят цялата ти вечер. Надяваме се, че нашият списък ти даде идея какво трябва да вземеш със себе си, за да бъдеш в пълна готовност да посрещнеш събитията през тази специална нощ. Не забравяй да се забавляваш, да създаваш спомени и да се насладиш на нощта с приятелите си! А ако имаш нужда от финансова подкрепа, за да бъде денят ти още по-запомнящ се - обърни се към Credissimo!

 


Обратно към всички

Прочети още