Кредисимо – съинициатор и член-основател на АОНК

Вземи пари сега

Кредисимо – съинициатор и член-основател на Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране (АОНК)

Ние, екипът на Кредисимо, винаги сме вярвали, че в основата на нашата дейност е точното и предвидимо удовлетворение на потребителските очаквания и че това задължително почива на ясни, прозрачни и без "дребен шрифт" договорки между нас и клиентите ни.

Нашата дейност - небанковото кредитиране, е от първостепенна важност за милиони български семейства и малкия бизнес. Ние създаваме удобство за хората като сваляме напрежението от тях при посрещането на непредвидени и/или неотложни разходи.

С постоянното налагане на утвърдени и изпитани добри практики Кредисимо е фактор в изграждането на пазара на небанковото кредитиране в България. Други фактори структуриращи пазара са законите и нормативни актове приемани от различните институции на държавата, както и активностите на другите пазарни субекти действащи в същия сектор.

Ние от Кредисимо бяхме сред инициаторите, фирмите за небанково кредитиране, които спазваме утвърдените добри практики във взаимоотношенията с потребителите и имаме сходна гледна точка относно потребностите от регулация на нашата дейност - да се обединим около единни етични правила в асоциация. Това стана факт на 15 април 2014 г. Признание за активната роля на екипа на Кредисимо в учредителния процес е изборът на Константин Кръстев, един от изпълнителните директори на Кредисимо, за заместник председател на Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране (АОНК).

Най-неотложните си цели АОНК смята да постигне в сътрудничество с държавните структури и институции, както и на НПО доказали се с активна защита на потребителските интереси. АОНК работи за промяна на съществуващата нормативна среда в посока облекчаване на отношенията между фирмите и потребителите, и защита на последните чрез въвеждане на всеобхватно и задължително спазване на утвърдените добри търговски практики при отчитане на пазарните реалности.

Освен развитие на потребителската защита, друга важна цел на АОНК е да помогне на обществото да разбира по-добре дейността на своите членове, за да прави разлика между добронамерените и недобронамерените пазарни субекти. Разчитаме по този начин нашите служители да могат да изпитват естествената гордост от добре свършената и полезна на обществото дейност, а по-осведомената обществена нетърпимост да ограничи полето за недобросъвестно отношение към потребителите.Прочети още

Избирането на подаръци за Коледа е нещо средно между празничен транс с елементи на паническо скубане на косите
Помните ли онези гирлянди, направени от кръгчета гланцова хартия, които и днешните деца все още сглобяват в детската градина?
Какво? Не сте чували за Cyber Monday (Сайбър Мъндей или Кибер Понеделник)? Тогава четете внимателно, защото ще ви хареса.

С използването на сайта за бързи кредити credissimo.bg приемаш употребата на 'бисквитки' от наша страна. С тях ние подобряваме качеството на услугите си.

С попълването на email и телефон, декларираш, че си съгласен Кредисимо АД да изпраща съобщения на попълнените от теб данни в сайта.