close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Милка Георгиева с първата си вицесветовна титла

от Credissimo България | 01.06.2017

Милка Георгиева с първата си вицесветовна титла

В началото на седмицата ви представихме поредния талант на България, заедно с когото ще покорим върховете на съвременните танци – Милка Георгиева, част от кампанията ни, подкрепяща първенците на България – „Заедно сме първи“. А няколко дни по-късно вече можем да се похвалим и с нейната първа Вицесветовна титла.

Милка Георгиева се завърна от световния танцов финал „Световните майстори на танца“ в Пореч, Хърватска като вицесветовен шампион, като успя да си извоюва второ място в стил акро-денс и четвърто място в стил лирикъл сред оспорвана конкуренция при най-малките.

Успехът на Милка Георгиева

Успехът на Милка се дължи преди всичко на нейната изключителна дисциплина, талант и борбен дух. Тя е най-младата състезателка на спортен клуб „ЕРА“, като участието и беше първото сериозно състезание от такъв ранг. „Много съм щастлива, че въпреки голямата конкуренция и хубави танци, журито са харесали моя танц и изпълнение. Нека всички видят, че българите сме инати хора! „Изключително съм щастлива със своето постижение, като вярвам, че догодина ще постигна още по-добър резултат!“, сподели след участието си с нас Милка. Нашият малък талант се състезаваше в майсторската лига А с два солови танца. Тя се оказа боец, тъй като и се наложи още с пристигането си да се впусне в състезателната надпревара. Първокласничката прекарва часове в залата, като пренася у дома немалка част от зададените акробатични елементи. За нейната подготовка вече четири години се грижат старши треньорката Кремена Шопова и петкратната световна шампионка Василена Шопова.

Милка Георгиева с награда на Световните майстори на танца

„Световните майстори на танца“

Световният финал по танци се проведе в периода между 24 – 29 май в курорта Пореч (Хърватска). Участие взеха над 7000 танцьори от над 55 държави. Тази година изданието отбеляза 10-и юбилей и бе съпроводено от грандиозно откриване на плажа с фойерверки и парад на нациите. Жури в събитието бяха известни имена в сферата на съвременните танци като Емануел Обея, Хелън Стар, Даниел Ломел и много други. Наред с успехите на Милка, страната ни успя да се класира на престижното четвърто място с общ резултат от 251 точки в класирането.

Ние от Credissimo поздравяваме още веднъж младата шампионка и й желаем да не спира да се бори и да постига мечтите си!

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.