close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Милка Георгиева с първата си вицесветовна титла

от Credissimo България | 01.06.2017

Милка Георгиева с първата си вицесветовна титла

В началото на седмицата ви представихме поредния талант на България, заедно с когото ще покорим върховете на съвременните танци – Милка Георгиева, част от кампанията ни, подкрепяща първенците на България – „Заедно сме първи“. А няколко дни по-късно вече можем да се похвалим и с нейната първа Вицесветовна титла.

Милка Георгиева се завърна от световния танцов финал „Световните майстори на танца“ в Пореч, Хърватска като вицесветовен шампион, като успя да си извоюва второ място в стил акро-денс и четвърто място в стил лирикъл сред оспорвана конкуренция при най-малките.

Успехът на Милка Георгиева

Успехът на Милка се дължи преди всичко на нейната изключителна дисциплина, талант и борбен дух. Тя е най-младата състезателка на спортен клуб „ЕРА“, като участието и беше първото сериозно състезание от такъв ранг. „Много съм щастлива, че въпреки голямата конкуренция и хубави танци, журито са харесали моя танц и изпълнение. Нека всички видят, че българите сме инати хора! „Изключително съм щастлива със своето постижение, като вярвам, че догодина ще постигна още по-добър резултат!“, сподели след участието си с нас Милка. Нашият малък талант се състезаваше в майсторската лига А с два солови танца. Тя се оказа боец, тъй като и се наложи още с пристигането си да се впусне в състезателната надпревара. Първокласничката прекарва часове в залата, като пренася у дома немалка част от зададените акробатични елементи. За нейната подготовка вече четири години се грижат старши треньорката Кремена Шопова и петкратната световна шампионка Василена Шопова.

Милка Георгиева с награда на Световните майстори на танца

„Световните майстори на танца“

Световният финал по танци се проведе в периода между 24 – 29 май в курорта Пореч (Хърватска). Участие взеха над 7000 танцьори от над 55 държави. Тази година изданието отбеляза 10-и юбилей и бе съпроводено от грандиозно откриване на плажа с фойерверки и парад на нациите. Жури в събитието бяха известни имена в сферата на съвременните танци като Емануел Обея, Хелън Стар, Даниел Ломел и много други. Наред с успехите на Милка, страната ни успя да се класира на престижното четвърто място с общ резултат от 251 точки в класирането.

Ние от Credissimo поздравяваме още веднъж младата шампионка и й желаем да не спира да се бори и да постига мечтите си!

Прочети още

Вечните коледни филми
Вечните коледни филми

Забавни, мили, малко клиширани. Кои са вечните Коледни филми, на които не можем да устоим всяка година?

Най-интересните коледни базари по света
Най-интересните коледни базари по света

Коледните базари по света - кои от тях си заслужават да бъдат посетени?