Учениците от СМГ се завърнаха с 2 отличия от конкурса Euromath 2019

от Credissimo България | 09.04.2019
Вземи пари сега
Учениците от СМГ се завърнаха с 2 отличия от конкурса Euromath 2019

Радваме се, че и тази година можем да подкрепим отбора по математика на СМГ „Паисий Хилендарски“ в рамките на кампанията на Credissimo „Заедно сме първи“. Младите математици Иван Георгиев, Калоян Фачиков и Мартин Стефанов, придружавани от своя класен ръководител г-жа Ваня Данова, взеха участие в престижната 11-та Европейска ученическа конференция по математика – Euromath 2019 и Euroscience 2019, която се проведе от 13 до 17 март 2019 в гр. Папос, Кипър.

В конкурса традиционно се включват над 400 участника на възраст от 9 до 18 г. от повече от 20 държави. Учениците участват с групови или индивидуални презентации по избрани научни теми. Във формата са включени и различни състезания и уъркшопове, водени от утвърдени международни преподаватели, професори и експерти в областта на математиката и природните науки.

В рамките на състезанието Mathpresentation, в което се представят най-добрите предварително селектирани от журито презентации, учениците имаха възможност да покажат своите тематични разработки на английски език. Сред над 150 презентации от ученици на възраст между 12 – 18 г., талантливите математици от СМГ получиха две отличия за индивидуално представяне.

award

Иван Георгиев взе трета награда за презентацията си на тема Analyses of limp rook, stumbled rook and other chess figures. Също на трето място се класира и неговият съотборник от СМГ Калоян Фачиков. Той впечатли журито с презентацията си на тема Packing triangles in graphs with sublinear independence number.

Талантливите възпитаници на СМГ взеха участие в редица лекции и уъркшопове, като имаха възможност да обогатят знанията си по разнообразни теми от научната сфера и да обменят идеи със свои връстници от цяла Европа.

Credissimo пожелава още много успехи на младите таланти от СМГ и продължава да ги подкрепя по пътя им нагоре! 

Прочети още

От днес с всеки свой изплатен заем клиентите ни дават своя принос!
Виж всички начини да платиш дължимата вноска по кредита си и направи най-удобния и безопасен за теб избор!
Избери Credissimo – изцяло онлайн, и бъди отговорен към себе си и хората около теб!