Спешен абитуриентски наръчник за последния момент

от Кредисимо АД | 16.05.2016
Вземи пари сега

Сезонът на абитуриентските балове настъпва с пълна сила. Скоро улиците следобед ще са огласени от клаксони и усмихнати млади лица, броящи до 12 и тръпнещи за живота с главно Ж, който ги очаква след края на гимназията.

Ако нямате около себе си близки зрелостници, вероятно за вас това е просто шумен период от годината. Но ако детето ви или приятел сега завършва училище, вероятно вече съпреживявате с него вълнението и желанието това да бъде специална вечер, която ще помни винаги.

Основната част от подготовката за бала вече е приключила: костюмите и роклите чакат на закачалките, прическите са тествани, транспортът, ресторантът и афтър партито са организирани. За съжаление, колкото добре и да планира човек, често се случва да е пропуснал нещо и да трябва да наваксва в последния момент.

Ето няколко подводни камъка, за които си струва да помислите и ако се наложи, да промените концепцията в оставащите дни:

  • Домашното парти. Традицията е абитуриентският бал да започне от ранния следобед, с роднини и приятели, които да изпратят зрелостника. Ако сте родител, има реална опасност това за вас да се превърне дву-тридневно готвене и последващо чистене. Надали ще можете добре да се насладите на момента така. Никога не е късно за опцията да поръчате кетъринг или дори да изберете заведение за целта. Изобщо не е нужно то да е твърде специално и луксозно. Това е моментът за прегръдки и пожелаване „На добър час“. Истинският купон започва после, така че наистина не е необходимо престараване. Подобен допълнителен разход си струва дори с цената на малък заем, ако искате и вие да имате хубави спомени после.
  • Подаръкът. Имате близки, чието дете приключва първият етап от живота си? Не подценявайте задачата. Букет и бонбони не е добра идея. Най-разпространеният подарък са бижута, часовници, писалки. Ако сте се спрели на този „лесен“ вариант, помислете, дали искате дарът ви да бъде запомнен или да потъне в кутията с други подобни. Не е късно да смените плана. Не е лошо да заложите и на кеш, детето със сигурност ще го оцени, но нека не е само това, за да остане и спомен.
  • Джобните за вечерта. Тази нощ е специална. Нека не се налага детето ви да си брои стотинките. Оставете уроците по спестовност за всеки друг ден, но не и за деня на абитуриентския бал. Сега е моментът да се забавлява на максимум, после го очакват изпити и тежко лято.
  • И няколко глезотийки, които могат да бъдат акцент, макар да не са никак задължителни: Хубава кола под наем (ако нямате под ръка подходяща лична или на приятел); наемане на професионален фотограф (не залагайте на снимките от телефона, не и днес); грим (повечето момичета в тази възраст вече са експерти в това, но нищо не може да се сравни с работата на професионален гримьор).

В идеалния вариант сте заделили достатъчно средства за всички разходи около събитието. Ако сте стигнали ръба на финансовите си възможности обаче помислете за кое бихте взели заем, за да накарате абитуриентът да има наистина специален ден и кое не си струва. Дори да се сетите за някой свой пропуск в последния момент, няма място за паника - винаги може да разчитате на онлайн кредитите на Кредисимо и да имате парите не просто още в същия ден, а до минути. 

Вижте и : Бърз кредит от Credissimo за 8 декемвриПрочети още

Животът често е отчайващо несправедлив. Току си взел заплата, минали са няколко дни, а ти се чудиш къде са се изпарили средствата за цял месец?
Ако си мислите, че става въпрос за някой Трифон, който е бил от зарязан от някого – не е вярно. Трифон Зарезан е празник, смеска между православната традиция и народните обичаи
Бързите кредити са чудесен съвременен инструмент за разрешаване на краткосрочни финансови въпроси. Почти няма човек, който да не е бил изправян пред...

С използването на сайта за бързи кредити credissimo.bg приемаш употребата на 'бисквитки' от наша страна. С тях ние подобряваме качеството на услугите си.

С попълването на email и телефон, декларираш, че си съгласен Кредисимо АД да изпраща съобщения на попълнените от теб данни в сайта.