Credissimo пуска нова емисия акции в размер на 2.5 милиона лева

Credissimo пуска нова емисия акции в размер на 2.5 милиона лева

Credissimo е сред лидерите на българския пазар в областта на онлайн кредитирането. Компанията се развива успешно и се радва на над 96% удовлетвореност от страна на своите потребители. 

Както знаете Credissimo е една от компаниите на Българската фондова борса. Сега, в подкрепа на своето устойчиво развитие, компанията пуска на Борсата нова емисия акции, в размер на 2.5 млн. лв.
Пускането на новата емисия акции на Credissimo увеличава капитала на дружеството от 2.5 млн на 5 млн. лв. Това беше гласувано на редовното Общо събрание на акционерите на компанията, което се проведе на 23.09.2014 г. Решението беше взето с пълно единодушие от страна на всички членове на събранието.

Акциите са обикновени, поименни и с право на глас. Стойността на една акция в 1.00 лв. Новият пакет акции ще се търгува на Българската фондова борса от 24.10.2014 г. 

ISIN кодът на емисията е BG1100075073.

Credissimo е първото и, засега единствено, публично дружество в сектора на небанковите финансови институции. 

Тази емисия акции е втората, която Credissimo емитира на Българската фондова борса през тази година. Първият пакет беше емитиран на 07.05.2014 г. – същият ден, когато компанията беше листната на БФБ – София. Стойността на пакета акции при първата емитация беше 2.5 млн. лв. 

Това не е първото начинание, в което Credissimo е първа на българския пазар. Компанията е първата, която въвежда онлайн кредитирането в България. След това стават първата фирма за бързи кредити, предлагаща обработка на заявления за заем в рамките на минути. Няма как да не отбележим и, че Credissimo е първата фирма, която дава възможност на потребителите да се възползват от безлихвен заем.


Свързани новини: 

Дългоочаквано: Credissimo официално излезе на БФБ – София

Credissimo – съинициатор и член-основател на АОНК

Credissimo е компания № 1 за онлайн кредити според 24pari.com



Обратно към всички

Прочети още